דיווח בניו יורק טיימס מסוף השבוע מציג את רשימת הדרישות שהעבירה ישראל לארצות הברית בנושא.
על פי הדיווח בניו יורק טיימס, ישראל עדכנה את הממשל האמריקני והתייעצה עמו לפני שתי תקיפות גדולות שביצעה בתקופה האחרונה באירן. בניו יורק טיימס נכתב כי מדובר בתקיפה בחודש יוני האחרון נגד מפעל לייצור צנטריפוגות להעשרת אורניום באזור העיר כראג' שממערב לבירה טהרן, שבוצעה על ידי מל"ט.
התקיפה הנוספת הייתה בספטמבר, נגד בסיס טילים במדינה, שככל הנראה הובילה לשריפה שבה נפגעו לפחות שלושה אנשים.
בישראל חוששים מהאפיק הדיפלומטי מול אירן, ומכך שהאופציה הצבאית אינה על השולחן מבחינת המעצמות. בשבוע שעבר שוחח ראש הממשלה נפתלי בנט עם מזכיר המדינה האמריקני אנתוני בלינקן, שלפי גורמים בשתי המדינות הוגדרה כמתסכלת.
המסרים שהועברו מירושלים כללו בין השאר את עצירת שיחות הגרעין עם אירן והקשחת הסנקציות. הדברים הועברו לגורמים בממשל במסגרת הפגישות שנערכו בארצות הברית במהלך השבוע. עוד דרשו בישראל לאפשר חופש פעולה צבאי מלא לצה"ל, במקרה שאכן יושג הסכם גרעין מחודש.
בישראל חוששים שהאמריקנים מנהלים ערוץ תקשורת סודי וחשאי עם אירן סביב נושא הגרעין. ההיערכות הישראלית היא למצב שבו סבב השיחות החדש בווינה יוביל בסופו של דבר לחתימת הסכם עם אירן.
נשיא אירן אברהים ראיסי אמר היום שמדינתו רצינית בכוונותיה במשא ומתן עם המעצמות. "ניתן להגיע להסכם טוב, אם הצד השני רציני לגבי הסרת הסנקציות מעלינו", טען ראיסי.
מנגד, בכיר אירני הזהיר היום מפני "מחיר כבד לתוקפים" – זאת בעקבות דיווח שפורסם אתמול בסוכנות הידיעות רויטרס ולפיו ישראל וארצות הברית צפויות לדון באפשרות שייערכו יחד לתקיפה במתקני הגרעין באירן אם המאמצים הדיפולמטיים לא ישאו פרי.
עוד הזהיר הבכיר האירני מפני מצב שבו "יאפשרו לאירנים לבדוק את הטילים שלהם על מטרות אמיתיות" – כלומר על מטוסי חיל האוויר התקופים, כך על פי דיווח ברויטרס.