הממשלה צפויה לאשר היום שימוש בשיחות וידאו כאמצעי אכיפה נוסף על חייבים בבידוד. לפי הצעת ההחלטה, שיחות הוידאו יופעלו רק לחייבי בידוד שברשותם טלפון סלולרי חכם והסכימו להפעיל את מערכת ההסכמון, שבמסגרתה חייב הבידוד משתף מספר פעמים ביום את מיקומו עם מערכות המשטרה. סדר העדיפויות ייקבע על ידי המשטרה, בהתאם לשיקולים כמו שיעור התחלואה ביישוב מסוים. על חייבי בידוד שלא יסכימו לשיחות הווידאו, או להסכמון, תופעל אכיפה מוגברת שתתבטא בביקורים פיזיים של השוטרים בביתו של חייב הבידוד.
שיחות הוידאו יופעלו על ידי מוקד של משטרת ישראל, אשר ייצור קשר טלפוני עם האדם שחייב בבידוד. במהלך השיחה יתבקש חייב הבידוד להפעיל את יישומון המצלמה במכשירו הסלולרי ולהציג את פניו לצד תעודה מזהה. זאת לצורך וידוא זהותו של חייב הבידוד שלוחץ על אישור איכון המיקום שלו במערכת ההסכמון. הצילום לא יוקלט ולא יישמר, ולא ייעשה שימוש באמצעי זיהוי ביומטריים. עלות רכישת המערכת היא כמיליון שקלים.
לפי החוק הקיים היום, הפעלת פיקוח טכנולוגי על קטינים שחייבים בבידוד מעל גיל 14 אפשרית רק בהסכמה של הקטין וההורה או האפוטרופוס שלו. במשרד לביטחון פנים ציינו שנכון לכרגע אין פתרון טכנולוגי שמאפשר לבטא את האישור הכפול של הילד והמבוגר האחראי עליו, ולכן בשלב זה לא ייעשה בו שימוש. במשרד מקדמים תיקון חקיקה שיחריג קטינים מגיל 14 עד 18 מהפיקוח הטכנולוגי. במשרד ליבטחון פנים ציינו שיישום ההחלטה ייעשה באופן הדרגתי ותוך בחינת השפעות המערכת.
מספר המבודדים בישראל עומד על כ-80 אלף. בממשלה מעריכים שרבים מהחייבים בבידוד אינם משלימים אותו, בין היתר בהסתמך על שיעור נמוך של המבצעים את הבדיקה הנדרשת לקיצור הבידוד. בחודשים אוגוסט, ספטמבר ואוקטובר, 61% בלבד מהחייבים בבידוד ביצעו את הבדיקה הנדרשת בין הימים השישי עד העשירי לבידוד. נתון זה נמצא במגמת עלייה: באוגוסט 55% מחייבי הבידוד לא נבדקו, בספטמבר 58% ובאוקטובר 70% לא נבדקו.