בתאגיד השידור הציבורי מכריזים כי אחד מתפקידיו הוא להציג "מגוון וסובלנות". אך על פי הדיווח הבוקר של יהודה שלזינגר בישראל היום, במועצת התאגיד, הגוף האחראי לקביעת המדיניות, התכנים והמינויים, יש רוב אשכנזי מובהק.
אדרבה, לאחרונה מינו עוד חברים מאותה ה"קליקה". השבוע, לאחר מינוי שני חברים נוספים ועזיבה של חברת המועצה דלית שטאובר לתפקיד מנכ"לית משרד החינוך, מונה מועצת התאגיד תשעה חברים, שמונה מהם אשכנזים ואחד בן העדה האתיופית. עד כה לא נמצא שום נציג מזרחי, נציג מהמגזר החרדי או נציג מיהודה ושומרון.
גם את נציגי ציבור חובשי הכיפה במועצה קשה להגדיר כנציגי הציבור השמרני. כך, למשל, פרופ' מנחם בן ששון היה חבר מפלגת קדימה ונחשב לבעל עמדות ליברליות. לאחרונה נבחרו שני חברים נוספים למועצת התאגיד: יוחנן צנגן ויונה ויזנטל, שני אנשי מקצוע עם עבר עשיר בתעשיית הטלוויזיה, אך קשה לומר שמדובר בגיוון דעות או בנציגיהם של אוכלוסיות אחרות.
באתר התאגיד נכתב כי הם "סובלניים ופתוחים לשלל דעות". תקציב התאגיד עומד על כ־750 מיליון שקלים לשנה, כ־650 מיליון מתוכם מכספי המדינה.
ממשרד עו"ד מיכאל ליטווק פנו לתאגיד בתלונה: "הרכב המועצה – רובו ככולו אותו סוג אנשים מאותו מקום ואותו צבע ואותה השקפת עולם". לפי התלונה, "חוק השידור הציבורי הישראלי תשע"ד-2014 מדבר על ההרכב החשוב: שש נשים, שכמובן אין, נציג מהמגזר הערבי, נציג לגבי מורשת ישראל ושני נציגי ציבור – כל זה כמובן לא קיים". בתאגיד השידור הציבורי אומרים כי חברי המועצה נבחרים על ידי ועדת שופטים חיצונית.
גורמים במשרד התקשורת אמרו ל"ישראל היום" שם פורסם הדייוח כי "מודל המינוי של מועצת התאגיד מפקיד את הליך המינוי באופן כמעט מוחלט בידי ועדת איתור בראשות שופט, שאף ממנה בעצמו את חבריה. שר התקשורת סבור, ואף הבהיר זאת בעבר, כי יש למנות למועצת התאגיד מועמדים מרקעים שונים, המשקפים את גווניה של החברה הישראלית".