ועדת הכלכלה של הכנסת, בראשות ח"כ מיכאל ביטון, אישרה אתמול (שלישי) לקריאה שנייה ושלישית את ההצעה לתקן את חוק הדואר.
התיקון נועד בעיקרו ליישם את המלצות ועדת רוזן, שהמליצה לפתוח את תחום הדואר לתחרות, לבצע רפורמה בענף החבילות מחו"ל ולהרחיב את סמכויות הפיקוח והאכיפה של משרד התקשורת והשר.
בדיון אישרה הוועדה את הסעיף שיאפשר פתיחה לתחרות של הדואר היחידני (המכתבים הבודדים). עם זאת, בסעיפים אחרים, שעסקו בבעלות של חברת הדואר על בתי דפוס ובאפשרות שהחברה תיתן שירותים נוספים, התגלתה מחלוקת ולא התקיימו הצבעות. עם זאת, היו"ר ביטון שב והבהיר כי הוועדה תוודא שהשירות לצרכן לא יפגע ואף ישתפר, וקרא להגיע להסכמות בעניין הטיפול בדואר הכמותי.
סמנכ"ל מינהל הדואר במשרד התקשורת, אורן לביאן, הסביר כי ועדת רוזן המליצה להרחיב את התחרות בתחום המכתבים הבודדים, והמשרד מבקש לאפשר תחרות מלאה כך שהתחום לא יהיה בבלעדיות של חברת הדואר. היו"ר ביטון הבהיר כי לא יאפשר פתיחה לתחרות באופן שיפגע בצרכנים.
ב'ידיעות' דווח בי בוועדה לא הוסבר איך הדבר הזה יפעל? האם המכתבים יישלחו עם בולים רגילים של דואר ישראל? האם ניתן יהיה להשתמש בתיבות הדואר האדומות הקיימות וחברות שונות יוכלו לרוקן מהן את הדואר? האם יהיה אפשר לבקש מחברה לחלק עבור זוג שמתחתן 400 הזמנות לחתונה, שלא בדואר אקספרס יקר, אלא בתעריף רגיל? על כל השאלות עדיין לא ניתנה תשובה בוועדת הכלכלה ורק העיקרון אושר סופית: חלוקת הדואר בישראל לא תישאר עוד מונופול של דואר ישראל.