שלושה שבועות להחלת חוק הפיקדון על מכלי משקה גדולים: המשרד להגנת הסביבה מתריע בפני יצרנים ויבואנים על חובת האיסוף מבתי העסק בתדירות מספקת; מפקחי המשטרה הירוקה של המשרד להגנת הסביבה ערכו מאז תחילת החודש ביקורות ב-274 בתי עסק ומסרו הודעות קנס לבתי עסק שסירבו לקבל מכלים החייבים בפיקדון.
יוסי בר, מנהל המשטרה הירוקה של המשרד להגנת הסביבה: "עם תחולת חוק הפיקדון על מכלי משקה גדולים, המשרד נערך לפיקוח ואכיפה של יישום הוראות החוק מול יצרנים, יבואנים ובתי עסק. המשטרה הירוקה, יחד עם גורמי פיקוח נוספים מהמשרד ושוטרי המדור להגנת הסביבה במשטרת ישראל, פועלים באופן שוטף לאכיפת החוק ברחבי הארץ ומוסרים קנסות במקרים הרלוונטיים".
שלושה שבועות חלפו מאז כניסתו לתוקף של צו הרחבת הפיקדון על מכלי משקה גדולים. בתקופה זו, מפקחי המשטרה הירוקה של המשרד להגנת הסביבה ערכו ביקורות ב-274 בתי עסק ברחבי הארץ, ומסרו הודעות קנס ל-18 בתי עסק אשר סירבו לקבל את המכלים הריקים והמסומנים ולהשיב בעדם את דמי הפיקדון. כמהלך משלים לפעולות המתבצעות בבתי העסק, ערכו מפקחי המשטרה הירוקה סיורים אצל 42 יצרנים ויבואנים של מכלי משקה, על מנת לבחון את היערכותם ועמידתם בחוק.
סמנכ"ל בכיר לשלטון מקומי במשרד להגנת הסביבה, אלעד עמיחי, הפיץ השבוע מכתב ליצרנים וליבואנים, שבו הוא מתריע בפניהם כי חובה עליהם לאסוף מכלי משקה ריקים ומסומנים מבתי העסק בתדירות מספקת, וכי אי מתן שירות כנדרש מהווה עבירה פלילית.
לצורך מימוש החוק, יש חשיבות רבה לגיוס שיתוף הפעולה של הציבור כדי שיוכל הציבור הרחב להחזיר את המכלים החייבים בפיקדון בצורה הקלה ביותר, ובכך לתרום את חלקו לשמירה על הסביבה. המשרד להגנת הסביבה מקבל את פניות הציבור למוקד הפיקדון – המופעל בשיתוף פעולה עם המועצה הישראלית לצרכנות במספר: 03-5100190.
הפניות בשבועות האחרונים למוקד הפיקדון עוסקות בסירוב של בתי העסק לקבל את המכלים הריקים. אנו קוראים לציבור להמשיך ולפנות בכל מקרה שבו בית עסק לא עומד בדרישות החוק. המשרד ימשיך בפעולות אכיפה על מנת לוודא עמידה בהוראות החוק לצורך מתן שירות נגיש לציבור הרחב, וקורא לשיתוף פעולה של כלל החייבים בחוק.