בריטניה שוקלת ללכת בעקבותיהן של גרמניה וישראל ולהתחיל במתן מנת חיסון רביעית לאוכלוסיות בסיכון, על מנת לעצור את התפשטות האומיקרון – כך דווח הבוקר (חמישי) ב"טלגרף".
על פי הדיווח, צוות מומחים מקומי המליץ על מתן המנה הנוספת ואמר כי היא תגביר את רמת החיסוניות עבור בעלי מערכת חיסונית מוחלשת, ותקל על העומס בבתי החולים.
פרופ' אנתוני הארנדן, סגן נשיא צוות המומחים, אמר: "אנחנו צריכים עוד נתונים. התנאים אצלנו שונים לעומת ישראל ואנחנו צריכים לראות מהי האפקטיביות שלו".
בתוך כך, מארה"ב הגיע אתמול דיווח על מקרה תמותה ראשון מאומיקרון – גבר בשנות ה-50 לחייו מטקסס, שלא התחסן ונדבק בעבר בנגיף הקורונה. התקשורת דיווחה כי נתוני התחלואה בכל ארה"ב מתקרבים אט-אט לרמות שנרשמו בגל האחרון באוגוסט. אתמול נמסר כי אובחנו 143 אלף מאומתי קורונה חדשים ובמצטבר גם עוד 1,299 מקרי מוות – אלא שכל אלה, או רובם, עדיין לא משויכים לאומיקרון.
במדינות רבות באסיה החיסונים הניתנים לציבור הן של "אסטרהזניקה" ושני החיסונים שפותחו בסין ו"נראה כי אין ביכולתם לעצור את ההידבקות באומיקרון, אבל כפי שכבר ידוע, הם כנראה מעניקים רמה מובהקת של הגנה מפני מחלה קשה", דיווח הניו יורק טיימס.
בניו זילנד זוהו כבר 22 מקרי אומיקרון – כולם חזרו ממדינות אחרות – ובעקבות זאת הוחלט מיד על סגירת השמיים עד סוף פברואר. סין החמירה בהגבלות כדי להשיג יעד אסטרטגי של "אפס קוביד" ולשם כך שבה ופתחה מתקני בידוד, הוטלו הגבלות נוקשות יותר על האוכלוסיה במחוזות שונים, עשרות אלפים כבר נצטוו להיכנס לבידוד ועסקים נסגרו. השלטונות מודאגים עתה במיוחד נוכח העובדה שבייג'ינג אמורה לארח בעוד חודשיים את אולימפיאדת החורף.
ביפן, לעומת זאת, נרשמה ירידה בתחלואה – ירידה של 99% במקרים החדשים של נדבקי קורונה בהשוואה לשיא באוגוסט – כאשר כבר שמונה שבועות מונים שם בממוצע פחות מ-50 נדבקים ביום. ההסבר להפוגה בתחלואה: שילוב של משמעת קפדנית מצד כלל האוכלוסיה בשמירה על ריחוק חברתי, עטיית מסיכות וחיסונים. גורם רפואי בכיר הסביר: "אולי זן הדלתא עבר ביפן מוטציה ואיבד ביכולת השכפול שלו עצמו. ייתכן שמצוי בשלבי הכחדה".
ברוב מדינות מערב אירופה ייכנסו לתוקף הגבלות מחמירות, חלקן כבר לקראת חג המולד בסוף השבוע. שלוחת ה-WHO באירופה קראה למדינות היבשת "להיערך לזינוק משמעותי ולסופת האומיקרון המתקרבת". ראש השלוחה האירופאית של ארגון הבריאות, ד"ר הנס קלוג, אמר: "הזן הזה כבר דומיננטי בדנמרק, בפורטוגל ובבריטניה ובתוך שבועות מעטים יגיע לעוד מדינות ויעמיס עוד יותר על מערכות הבריאות שלהן, המתוחות ממילא עד הקצה". עם זאת הוסיף ד"ר קלוג: "ב-89% ממקרי התחלואה באומיקרון, התסמינים שמציגים הנדבקים קלים ודמויי צינון – שיעול, כאב גרון וחום גבוה. לפי שעה רובם צעירים, שממילא הסיכוי שלהם לחלות באופן קשה נמוך יחסית".
גרמניה הודיעה כי החל מ-28 בדצמבר יותרו התקהלויות פרטיות רק למחוסנים והן יוגבלו לעשרה משתתפים לכל היותר. כמו כן, תיאסר כניסת צופים לאירועי ספורט גדולים. בצרפת נתגלו 180 אלף תעודות התחסנות מזויפות ובאיטליה נעצרו כמה מאות אנשים המואשמים כי מכרו מסמכי התחסנות מזויפים.