הליכוד וכחול לבן פרסמו את מועד ומיקום הפגישה בהודעה משותפת לשתי המפלגות.
ביום רביעי האחרון הטיל נשיא המדינה ראובן ריבלין על גנץ את מלאכת הרכבת הממשלה. לאחר קבלת המנדט, אמר גנץ: "הבטחתי שאקים ממשלת אחדות ליברלית – וכך יש בכוונתי לעשות". הוא הוסיף כי יפעל להקים "ממשלת פיוס לאומי שתאחה את הקרעים בין השבטים".
בנאומו קרא גנץ לנתניהו לשבת עמו על מנת להוביל לממשלת אחדות: "אנחנו מכירים שנים רבות, אני מכיר בזכויותיך הרבות. שלחת אותנו למבצעים רבים והובלת אותנו לפעילויות רבות. אני מאחל לך לצאת זך ונקי. לשנינו ברור כי תוצאות הבחירות והמצב המשפטי מחייבים שינוי".
גנץ התקשר לראשי מפלגות גוש הימין והציע להם להיפגש איתו. הוא שמע מכולם תשובה דומה: תוכל לשוחח איתנו דרך צוות המו"מ של בלוק הימין.
הראשון אליו התקשר גנץ היה יו"ר יהדות התורה יעקב ליצמן שהשיב ללא היסוס כי הוא אינו מעוניין להיפגש משום שהליכוד מייצג את מפלגת יהדות התורה כחלק מבלוק הימין. דקות אחר כך ניסה גנץ את מזלו אצל יו"ר דגל התורה, ח"כ משה גפני וזכה ממנו לאותה תגובה.
גם יו"ר הבית היהודי-איחוד לאומי, שר החינוך רפי פרץ, הבהיר לגנץ כי ייפגש עימו רק כנציג של בלוק הימין. יו"ר ש"ס, ח"כ אריה דרעי, ויו"ר הימין החדש, איילת שקד, אמרו לגנץ כי יהיו מוכנים לשוחח איתו בהמשך, לאחר שיתבררו תוצאות המפגש בין צוותי המשא ומתן של כחול לבן והליכוד שנקבע ליום ראשון.
יו״ר הימין החדש, ח״כ נפתלי בנט אמר לגנץ כי חיוני שקודם כל ייפגש עם ראש הממשלה, בנימין נתניהו, ויקדם הקמת ממשלת אחדות רחבה על בסיס מתווה הנשיא, שכן זו האפשרות היחידה להקמת ממשלה. הוא ציין שחשוב לבוא למו״מ בלב פתוח ולא לפסול את נתניהו, החרדים או המתיישבים.
בנט הבהיר שהוא חלק מגוש הימין ומחויב לגוש. השניים סיכמו כי יעמדו בקשר לאחר פגישת גנץ-נתניהו. בהמשך התקשר גנץ ליו״ר האיחוד הלאומי השר בצלאל סמוטריץ' והציע לו להיפגש עימו.