במשרד הבריאות דנים בשינוי מתווה הבידוד למחוסנים שנחשפו לחולה אומיקרון. בחדשות הערב בכאן 11 פורסם היום (ראשון) כי האפשרויות הן בידוד עד בדיקה שלילית, שלושה ימי בידוד או פטור מוחלט. שרים בקבינט הקורונה אמרו לכאן חדשות: "לבטל חובת הבידוד למחוסנים שנחשפו לאומיקרון – גם לא מעודד התחסנות וגם למעשה יביא למצב של סגר בלי סגר".
פרופסור ערן סגל ממכון ויצמן אמר לכאן חדשות כי "אם המדיניות הנוכחית תימשך – נגיע בתוך שבועיים פלוס למצב של 800-600 אלף מבודדים בשיא הגל". עוד פורסם היום בחדשות הערב כי רשות החירום הלאומית נערכת לתרחיש בו 50% מכוח האדם במשק יהיה מושבת – בתוך ימים. החשש של הרשות הוא – מחסור בשירותים ומוצרים חיוניים.
נשיא התאחדות התעשיינים, דוקטור רון תומר, התראיין מוקדם יותר לשאול אמסטרדמסקי בתוכנית משחקי הכיס בכאן 11, ואמר כי "עברנו ארבעה גלים בהצלחה, אבל הגל הזה הוא שונה, וההבדל הוא מאוד פשוט – כמות החולים הולכת להיות גבוהה יותר. כמובן שאני מאחל שכולם יהיו קלים, אבל מבחינת תפעול המשק חולה הוא חולה, והוא נעדר ממקום העבודה לעשרה ימים".
תומר הסביר כי בתעשייה עובדים בקפסולות, אבל לדבריו, בתחלואה כל כך גבוהה – כמעט כל קפסולה תזדהם. "נהיה במצב של חוסר עובדים. גם אם נצליח לבטל את הבידודים, כמות החולים יכולה להיות עצומה, כי מדברים על עשרות אלפי חולים ביום", אמר תומר.
"קודם כל אני קורא לממשלה – בלי מגבלות נוספות. הפתרון זה התנהלות, צריך לייצר תנאי סביבה שאנחנו מבקשים מראש ויש דיאלוג רצוף", הסביר נשיא התאחדות התעשיינים, והוסיף כי הוא חושש שכמות התחלואה עלולה להאט פסי ייצור, לפגוע בשרשראות אספקה ובמוצרים על המדפים. "לא חייב שרק מוצרי צריכה ייפגעו, גם תעשיית הבנייה", אמר.
לדברי תומר, הפתרון הראשון הוא שלתעשייה תהיה אפשרות לפטור עובדים מבידוד, "אחרת לא יהיו לנו עובדים". פתרון נוסף שתומר הציע הוא עדיפות בבדיקות לעובדי המפעלים. לדבריו, ממונה הקורונה פרופסור סלמן זרקא שותף לדיונים, כמו גם שאר משרדי הממשלה.