נשיא ארה"ב ג'ו ביידן ונשיא רוסיה ולדימיר פוטין שוחחו הלילה (בין חמישי לשישי) במשך כ-50 דק' על המשבר בין רוסיה לאוקראינה והחליפו אזהרות הדדיות מפני התערבות במשבר עם אוקראינה, אך שידרו אופטימיות מסוימת כי השיחות הדיפלומטיות בחודש הבא עשויות לסייע בהקלת המתיחות.
הנשיא פוטין הוא שיזם את שיחת הטלפון בת ה- 50 הדקות, השיחה השנייה שהשניים קיימו בתוך חודש. למרות השיח על דיפלומטיה, הטון בשיחת הטלפון תואר בידי גורמים משני הצדדים כ"רציני" ו"מהותי".
ביידן אמר לפוטין כי הוא מעוניין לראות את רוסיה מצמצמת את הכנותיה הצבאיות בגבול האוקראיני, וחזר על איומיו בסנקציות אם אכן רוסיה תפלוש לאוקראינה, פוטין מצידו איים בניתוק הקשר עם וושינגטון במידה וימשיכו לאיים בסנקציות על מוסקבה.
דוברת הבית הלבן – ג'ן פסקי מסרה פרטים על השיחה: "הנשיא ביידן חזר והדגיש כי התקדמות מהותית בדיאלוגים הללו יכולה להתרחש רק בסביבה של רגיעה ולא הסלמה". לדבריה בתום השיחה ביידן דחק ברוסיה להפחית את המתיחות עם אוקראינה, בנוסף הבהיר הנשיא האמריקני כי "ארה"ב ובעלות בריתה יגיבו בנחישות אם רוסיה תרחיב את פלישתה לאוקראינה".
בתדריך העיתונאים בבית הלבן אמר בכיר בממשל האמריקני כי ביידן הציב שני נתיבים, שני היבטים של הגישה האמריקנית, שיהיו תלויים באמת בפעולותיה של רוסיה בתקופה הקרובה. האחד הוא נתיב של דיפלומטיה המוביל להורדת הסלמה של המצב, והשני הוא נתיב שמתמקד יותר בהרתעה, כולל עלויות חמורות והשלכות אם רוסיה תבחר להמשיך בפלישה נוספת לאוקראינה.
לדברי הבכיר, העלויות הללו כוללות עלויות כלכליות, כוללות התאמות והגדלות של עמדת כוח נאט"ו במדינות בעלות הברית, וכוללות סיוע נוסף לאוקראינה כדי לאפשר לה להמשיך להגן על עצמה ועל שטחה, כפי שקבענו בעבר.