בבית החולים 'בילינסון' שבפתח תקווה מאושפזת מזה כשבועיים יולדת צעירה כבת 37 שאושפזה בשבוע ה-37 אחרי שנדבקה בנגיף הקורונה, עקב ההידרדרות במצבה בגלל ההידבקות, הרופאים החליטו ליילד אותה בניתוח קיסרי.
לאחר הניתוח הקיסרי, אושפזה היולדת במחלקת יולדות קורונה ובעקבות החמרה נוספת במצבה עקב קשיי נשימה הוחלט להעבירה למחלקת טיפול נמרץ קורונה. מאז מצבה מוסיף להיות קשה, והיא מונשמת ומורדמת
בימים האחרונים נאלצו הרופאים לחבר אותה למכונת הלב ריאה אקמו, התינוק מאושפז בפגייה בבית החולים 'שניידר' ומצבו מוגדר יציב.
אנא אמרו פרק תהילים לרפואתה של האשה חנה בת אהובה בתוך שאר חולי ישראל.
פרופ' ערן הדר, מנהל רפואת אם ועובר בבילינסון, מסביר בשיחה עם 'ידיעות' כי "בזמן היריון קיים פוטנציאל גדול יותר להידרדרות במחלת הקורונה ולהגיע להנשמה או אקמו, בהשוואה לנשים בגילן עם אותו רקע רפואי. גם בשפעת זה קורה. יש לכך שתי סיבות – יש ירידה בתפקוד מערכת החיסון במהלך ההיריון, ושנית הפוטנציאל של מחלות שמשפיעות על מערכת הנשימה להסתבך גדול יותר, בגלל הרחם שגדל והעומס. התפקוד הריאתי פחות טוב".
לדברי פרופ' הדר: "כל מה שמפורסם לא נכון. בדקו את השפעת החיסון על פוריות, גם אצל נשים וגם אצל גברים וזה לא משפיע. בדקו השפעות על העוברים ואין.
מה שכן קורה זה לידות מוקדמות אצל נשים חולות בקורונה, כי נאלצים ליילד אותן. אני לא מצליח להבין את מפיצי הפייק־ניוז. שום דבר לא נתמך בעובדות ובמחקרים. חיסנו בישראל ובעולם מאות אלפי נשים וכל מי שהגיעה למצב קשה זה בגלל הקורונה ולא בגלל החיסון לקורונה".
הפרופ' מוסיף כי הוא בטוח שהטענות הכוזבות הללו משפיעות על נשים הרות. "לפייק-ניוז יש כוח לצערי, יותר קל להיתפס לפוסט קליט בפייסבוק מאשר למחקר ארוך ומעמיק".
במקרה, השם לתפילה הוא של בת דודתי, והיא אכן זקוקה לתפילות., אבל שום פרט ממה שכתוב כאן
לא נכון לגביה 🙁