תסריט הבלהות שהוצג בממשלה: מיליון מאומתים פעילים בשבועיים, כך פורסם היום (חמישי) בחדשות הערב בכאן 11. התחלואה הקשה עולה לאט מבגלים קודמים, אך קיים חשש משיתוק המשק.
עוד פורסם היום בכאן חדשות כי במשרד הבריאות שוקלים לקצר בידוד למאומתים ללא סימפטומים – "כבר בשבוע הבא". בימים אלה נערך מחקר מקיף של המשרד לגבי מאומתים והזמן שבו הם עדיין מדבקים. עוד פורסם כי התקיים דיון בהשתתפות ראש הממשלה נפתלי בנט והמשרדים הרלוונטיים על דרישת האוצר לקצר את הבידוד למאומתים מ-10 ימים ל-7 בלבד. ראש הממשלה אמר בדיון כי "הגיע הזמן לחשוב ברצינות על קיצור הבידוד למאומתים".
גורמים בסביבתו של בנט מעריכים שהעניין ייצא אל הפועל כבר במהלך השבוע הבא, אולי לקראת סופו ככל שמספר המאומתים היומי יעלה. ההערכה היא שעוד קודם לכן יקוצר או יבוטל כליל הבידוד למאומתים שנחשבים עובדים חיוניים – בממשלה מתלבטים אם לשחרר אותם מבידוד כפוף לאישור לשכת הבריאות, כמו שדורשים במשרד הבריאות או בהתאם לשיקול דעת המעסיק, עד כמה שאותו עובד נחוץ לו כדי לספק את השירות החיוני.
מוקדם יותר היום, משרד הבריאות המליץ לממשלה להסיר את המדינות האדומות האחרונות מהרשימה. הנימוק להמלצה – פחות מ-5% מהנדבקים בישראל הגיעו מחו"ל. "אנחנו עדיין ממליצים להימנע מטיסות לא הכרחיות. התחלואה גבוהה בכל העולם והמעברים הללו הם גורם סיכון להדבקות", אמר מנכ"ל משרד הבריאות פרופסור נחמן אש.
אש גם אמר כי לבד מהתפרצות האומיקרון, במשרד הבריאות מזהים גם התפרצות של זן הדלתא: "מרבית החולים הקשים הם דלתא אבל ככל שהגל יתקדם מעריכים שהאומיקרון יתגבר". בחדשות הערב בכאן 11 פורסם כי שיעור המאושפזים שבמצב קשה מזן הדלתא עומד על 90%.
הנתונים תואמים את מה שרואים בעולם מבחינת האלימות של האומיקרון, אבל צריך לחכות עוד כשבוע וחצי כדי לראות אם המגמה הזאת נמשכת. לפי התרחישים, אם האומיקרון אלים פחות מהדלתא רק ב-80%, אז עדיין צפויים עומסים בבתי החולים. אם הוא יהיה אלים פחות מהדלתא ב-90% – אז יש סיכוי סביר לעבור את הגל ללא עומסים שיצריכו מגבלות.