מערכת הבריאות בניו־יורק שוב על סף קריסה: על אף שזן האומיקרון נחשב פחות קטלני, עם מעט יותר חולים מחוברים למכשירי הנשמה, גם בתי חולים גדולים בעיר מתקשים להתמודד עם עומס המקרים. הבעיה העיקרית בגל הנוכחי: מחסור גובר בצוותי רפואה, שרבים מהם נדבקו בקורונה ואחרים שעזבו על רקע המגפה לא הוחלפו.
בניו־יורק יש כ־50 בתי חולים, חלקם גדולים ומפורסמים. 11 מוסדות רפואיים הם ציבוריים. אליהם מגיעה האוכלוסייה הענייה והמוחלשת של העיר, והם אלה שתמיד קורסים ראשונים. במרכז הרפואי Interfaith בברוקלין, למשל, היחידה לטיפול נמרץ מלאה בעיקר בחולי קורונה. בסצנה שמזכירה את אביב 2020, הוצבו מיטות חולים במסדרון. הבקשות להפנות אמבולנסים לבתי חולים אחרים נענות רק חלקית, משום שחדרי המיון בבתי החולים הסמוכים עלו על גדותיהם, או שסובלים ממחסור חמור בצוותים.
"כל בתי החולים נמצאים תחת לחץ כבד מאוד”, אמר ל"ניו יורק טיימס" ג'ון ד'אנג'לו, המפקח על מחלקות החירום ב־Northwell Health, מערכת הבריאות הגדולה במדינת ניו־יורק. כמעט 4,000 עובדי המערכת, חמישה אחוזים ממנה, לא הגיעו בסוף השבוע לעבודה משום שנדבקו ונשלחו לבידוד. מדובר בכפי שניים ממספר העובדים שחלו בגל הראשון.
רופאים ורופאות, אחים ואחיות, מתארים מצוקה גדולה במהלך העבודה סביב השעון. בחדר המיון הקטן לילדים בבית החולים מונטיפיורי, מוסד רפואי ללא מטרות רווח בברונקס, נמצאים לעיתים 80 מטופלים תחת טיפול של שתי אחיות. ג’וליאן גרנט, אחות בבית החולים, סיפרה ש”זה ממש לא מרגיש טוב כשאת לא יכולה לעזור למטופלים שלך”.
הציטוטים הובאו הבוקר בעיתון 'ידיעות אחרונות'.