המגעים החשאיים בין הפרקליטות לראש האופוזיציה בנימין נתניהו על אפשרות לעסקת טיעון יצאו לדרך – והצדדים כבר דנו בנוגע לפרטיה. סעיף אחד בולט מפריד נכון לעכשיו בין הצדדים: שאלת הקלון.
סנגורו של ראש הממשלה לשעבר הציע ליועמ"ש אביחי מנדלבליט שנתניהו יודה בשני סעיפים של מרמה והפרת אמונים (תיקים 1000 ו־4000) ולא יואשם בשוחד בתיק 4000. כמו כן הוא יתפטר מיד מהכנסת, ייענש בעבודות שירות – ועניין הקלון יבוטל. עוד על פי ההצעה: האישום נגד נתניהו בתיק 2000, השיחות עם מו"ל "ידיעות אחרונות" נוני מוזס, יבוטל. מנדלבליט מצידו הבהיר: לא תהיה עסקה בלי קלון והרחקה של שבע שנים מהחיים הציבוריים.
את הפרטים הראשונים על המו"מ לקראת עסקה פרסם העיתונאי בן כספית. במערכת המשפטית מעריכים כי הניסיונות של נתניהו להגיע להסדר טיעון יימשכו עד הרגע האחרון של כהונת מנדלבליט, בעוד כשבועיים. לאחר מכן ספק אם מחליפו יתמקד בתיקי נתניהו בחודשי הכהונה הראשונים.
את התהליך יזם ידיד משותף של נתניהו ושל מנדלבליט, שהסביר כי התמשכות ההליכים בתיק גורמת "נזק למדינה". היועץ הבהיר לו שההצעה צריכה להגיע ישירות מנתניהו או מצוות ההגנה שלו. לכן ראש צוות ההגנה של נתניהו, עו"ד בעז בן צור, פנה ליועץ.
לשיטת פרקליטו של נתניהו העונש יהיה עבודות שירות של פחות משלושה חודשים – ושאלת הקלון תתבטל. אלא שהיועץ הבהיר: הפרשה חייבת להיגמר במאסר או בעבודות שירות של שלושה חודשים ויותר, ובשבע שנות הרחקה מהכנסת ומהממשלה. מבחינתו, בתיק שחיתות שלטונית כה חמור לא ניתן לעקוף את הקלון, ולא ניתן לסמוך על הבטחתו של נתניהו להתרחק מהחיים הפוליטיים. התביעה בכל מקרה תבקש מבית המשפט שדן בעניינו של נתניהו לקבוע כי דבק במעשיו קלון ועל כן הוא פסול מכהונה ציבורית – ח"כ או שר וכלשכן ראש ממשלה – לשבע שנים.
לפי הפרסום הבוקר בעיתון 'ידיעות אחרונות', ארבעה אנשים בלבד היו בסוד העניין: מנדלבליט, פרקליט המדינה עמית איסמן, התובעת במשפט ליאת בן־ארי וד"ר חגי הרוש, עוזרו הבכיר של היועץ ומומחה לנושא הקלון. בפרקליטות מגדירים את המגעים "בדיקת היתכנות", עדיין לא מו"מ.
בתוך כך, דריכות במערכת הפוליטית לקראת האפשרות שנתניהו יחתום על עסקת טיעון ויפרוש – אפילו באופן זמני – מהחיים הפוליטיים. בקואליציה ובאופוזיציה טוענים כי נתניהו הוא "הדבק" של ממשלת בנט-לפיד וכי בלעדיו המערכת הפוליטית תשנה את פניה.
בקואליציה מוטרדים מאפשרות שיציאתו של נתניהו מהכנסת תשנה את מערך האינטרסים הפוליטיים, מה שיקשה עליה להחזיק מעמד. פרישת נתניהו תאפשר לאנשי ימין שחברים בממשלה הנוכחית להעדיף קואליציה עם הליכוד או עם המפלגות החרדיות, על חשבונן של מפלגות שמאל כמו העבודה, מרצ ובוודאי רע"מ.
גורם בכיר בקואליציה טען אמש: "לאף אחד אין אינטרס ללכת לבחירות. לא רואה מצב לממשלה אחרת בכנסת הנוכחית".