כמעט כל בכירי הליכוד – ובעיקר אלה שהודיעו באופן רשמי או לא רשמי כי יתמודדו על הבכורה – החלו בהיערכות שקטה ליום שאחרי, אבל הם נמצאים במלכוד. מצד אחד, נתניהו לא הודיע באופן רשמי על החלטתו לפרוש, ולכן הם אינם יכולים לצאת בהכרזות; מצד שני, אף אחד מהם לא רוצה להגיע לא מוכן לרגע שבו יישמע הגונג וייפתח הקרב על ההנהגה, שצפוי להיות קצר, סוער ודרמטי.
עפ"י הדיווח של יובל קרני ב'ידיעות', גורם בליכוד סיפר כי בכירי הליכוד לא יכולים להתחיל לנהל קמפיין, ומצד שני מבינים שכל התהליך עצמו יהיה מאוד מהיר ולכן אסור להם להפסיד זמן".
עד כה כבר הכריזו מספר מועמדים מתוך שורות המפלגה על התמודדותם ביום שאחרי: ישראל כץ, ניר ברקת, יולי אדלשטיין ומירי רגב, הגדיל לעשות אדלשטיין שאמר כי יתמודד גם מול נתניהו.
עפ"י הדיווח של הכתב הפוליטי יובל קרני, בהמשך צפויים להצטרף לרשימה הזאת צחי הנגבי, אמיר אוחנה וגלעד ארדן שמשמש כעת כשגריר ישראל באו"ם, וצפוי לסיים את תפקידו מעבר לים בקיץ 2023. ההערכה היא כי אם יתקיימו בחירות לראשות הליכוד, ארדן יסיים את כהונתו כשגריר ויצטרף למרוץ.
בכיר אחר בליכוד טוען ש"בניגוד למה שחושבים, נתניהו מתכוון להישאר בתפקיד יו״ר הליכוד, אם שאלת הקלון תישאר פתוחה. תפירת החליפות של המועמדים היא מוקדמת".
בינתיים, לפי הדיווח רוחות במפלגה סוערות בעקבות יוזמה של ח"כים למנות את יו"ר מרכז הליכוד חיים כץ לתפקיד היו"ר הזמני של המפלגה. על פי חוקת הליכוד, בהיעדר יו"ר מפלגה, בוחר המרכז (המונה כ-3,700 חברי מפלגה) יו"ר זמני לתקופה של שלושה חודשים, ובמקביל קובע את תאריך הפריימריז לראשות המפלגה בקרב כ-130 אלף מתפקדים. בכירים בליכוד פנו לח"כ כץ והציעו לו להיות "מועמד מוסכם" לתפקיד יו"ר הליכוד הזמני עד בחירת היו"ר הקבוע. "מהלך כזה יכול למנוע מלחמות פנימיות מיותרות", אמר גורם בליכוד, "כץ הוא המבוגר האחראי של הליכוד ולכן ראוי שיעמוד בראש עד בחירת יו"ר קבוע".
אלא שמי שמתנגד לזה הוא חבר הכנסת ישראל כץ, הוא דורש לקיים בחירות במרכז הליכוד לתפקיד היו"ר הזמני, כפי שקובעת חוקת המפלגה. כץ אמר כי אם ינצח בבחירות במרכז הוא יפעל להקים ממשלה חדשה בראשות הליכוד ללא בחירות, ובכך יחזיר לדבריו את המפלגה לשלטון.