במהלך הכנס הושק במוזיאון ידידי ישראל בירושלים מרכז תקשורת בינלאומי לחיזוק קשרי ישראל עם העולם ומאבק בארגוני ה-BDS, ובמקום נערך טקס קביעת מזוזה בהשתתפות ראש הממשלה וראש העיר משה ליאון.
בפתח דבריו דיבר נתניהו על חשיבות ההכרה בירושלים. "עלינו לברך את הנשיא טראמפ על שהכיר בירושלים כבירת ישראל ושהעביר לכאן את השגרירות. ועלינו להכיר גם בתפקידו המכריע של השגריר פרידמן בהחלטה זו, ואני מודה לו על כך שוב ושוב".
"אני רוצה שתדעו שהנשיא טראמפ התייעץ איתי לפני שנקט בצעד הזה. הוא שאל אותי מה אני חושב שיקרה. האם תהיה אלימות רבה? האם יהיו הפגנות ברחבי העולם הערבי? השבתי לו שאיני יכול להתחייב שלא יהיו התנגדויות, אך אני לא חושב שזה יקרה. הוא עשה את זה. ומה קרה? שום דבר", סיפר נתניהו.
ראש הממשלה הזכיר כי לא רק בירושלים הכיר הנשיא טראמפ. "זה אינו המקום היחיד שאליו יש לנו זיקה היסטורית. יש מקום נוסף ששם הייתה נוכחות יהודית לפני 2,000 שנים שהמשיכה עד המאה ה-8, עד שרעש אדמה טלטל אותנו ועזבנו את המקום ההוא. מקום זה הוא רמת הגולן. חשפנו שם כ-30 בתי כנסת עתיקים, חלקם שוחזרו בצורה מדהימה".
"שוב החליט הנשיא טראמפ להכיר ברמת הגולן כחלק ממדינת ישראל הריבונית. שוב אמרו שיהיה זעזוע עמוק, אך מה קרה? שום דבר. מדוע לא קרה שום דבר? הסיבה לכך נעוצה בכך שמתחולל דבר מה גדול מאוד, ודבר זה הוא שינוי בדרך שבה רואים את ישראל רבים במזרח התיכון", הוסיף.Video Player00:00 | 03:22
נתניהו ציין כי ישראל הופכת גם בעיני שכונתיה לכוח משמעותי וחשוב. "כבר לא מתייחסים אל ישראל כאל אויבת, אלא כאל בת ברית חיונית במאבק נגד איסלאם קיצוני, האיסלם הקיצוני בהובלת הסונים הקיצונים, אל קעידה ודאעש, ויותר ויותר האיסלאם השיעי הקיצוני בהובלת איראן ושלוחותיה. מדינות ערב מכירות בכך שהמיליטנטיות הזאת מעמידה אותן בסכנה לא פחות ממה שהיא מסכנת את ישראל, ולכן יש לנו אינטרס משותף".
"ככל שיש לנו אינטרס משותף נגד אויב משותף, היחסים בינינו מתחילים להתנרמל בתחומים נוספים. לא רק כדי לגרש את הרע, אלא כדי לטפח את הטוב, ביחסים כלכליים, יחסים טכנולוגיים ואחרים. יש שינוי ברור, וזה חשוב משום שככה בסופו של דבר, נשיג שלום", אמר ראש הממשלה.