חשד לשחיתות: ראש עיר, ראש רשות ועוזר לשר נחקרים
בתום חקירה סמויה, הבוקר (שני): עצרה המשטרה עשרה עובדי ציבור בחשד לעבירות של שוחד ושחיתות ציבורית. במקביל, תשעה מעורבים נוספים בפרשה עוכבו לחקירה.
בין החשודים בפרשה: ראש עיר (קרית אתא) , ראש רשות (תל מונד) ועוזרו של אחד משרי הממשלה. על פי הממצאים, השר שעוזרו עוכב לחקירה לא ידע על מעורבות עוזרו. החשוד המרכזי: איש עסקים המחובר לשאר החשודים – סוג של "ציר מרכזי" בעבירות השחיתות שנחשפות בפרשה.
במרכז חקירת המשטרה עומדים גם מנכ"ל החברה הממשלתית להתחדשות עירונית שכיהן בעבר כראש עיריית חדרה וכן מנכ"ל חברה עירונית בעיריית חיפה. המשטרה פשטה הבוקר גם על המשרד להגנת הסביבה ולקחה מסמכים הקשורים לעוזר בכיר לשעבר של השר.
מממצאי החקירה עלה- כי בעלי אינטרסים פעלו כדי לקדם את ענייניהם העסקיים, זאת תוך ביצוע עבירות וכדי להשפיע על מקבלי ההחלטות בחברות ממשלתיות לקדם את ענייניהם.
כמו כן – עלה החשד כי בעלי תפקידים בכירים ברשויות מקומיות ואף במשרדי ממשלה מעורבים לכאורה אף הם בקידום ענייניהם של בעלי האינטרסים בתמורה לשוחד או ממניעים פסולים אחרים.
ח"כ איתן גינזבורג (כחול לבן), ראש עיריית רעננה לשעבר, בתגובה לפרשת השחיתות שנחשפה הבוקר במסגרתה נחקרו גם גורמים בשלטון המקומי
"השלטון המקומי הוא לא מושחת. אני מכיר מקרוב ראשי ערים ועובדי רשויות מקומיות והם עושים את עבודתם ביושר. זה לא אומר שאין במערכת, כמו כמעט בכל מערכת, כאלה שמועלים בתפקידם. ראינו את זה במשרדי ממשלה. בפרקליטות. בצה"ל ועוד. אבל לא ראוי להשחיר מערכת שלמה בגלל בודדים"
דוברות המשטרה (אח"מ):
במסגרת המאבק של משטרת ישראל בעבירות של שחיתות ציבורית, פתחה הבוקר היחידה הארצית למאבק בפשיעה הכלכלית (יאל"כ) בלהב 433 בחקירה גלויה, בתום תקופה ממושכת של חקירה סמויה.
הבוקר נעצרו לחקירה 10 חשודים ועכבו 9 מעורבים נוספים בחשד למעורבות בעבירות שוחד, קבלת דבר במרמה, הלבנת הון, עבירות על פי פקודת מס הכנסה וכן עבירות נוספות. בין המעורבים שעוכבו שני אישי ציבור בכירים בשלטון המקומי.
מדובר בחקירה מורכבת ורחבה המנוהלת על ידי משטרת ישראל בשיתוף יחידת יהלום ברשות המיסים ובליווי פרקליטות מחוז מרכז (פלילי).
במסגרת החקירה עלה החשד כי עובדי ציבור בכירים, ביחד עם אחרים, כל אחד על פי חלקו, ביצעו לכאורה עבירות שחיתות תוך מעורבות בעלי השפעה בחברות ממשלתיות ובמוסדות שלטון.
ממצאי החקירה עולה כי בעלי אינטרסים פעלו כדי לקדם את ענייניהם העסקיים, תוך ביצוע עבירות וכדי להשפיע על מקבלי ההחלטות בחברות ממשלתיות לקדם את ענייניהם. כמו כן עלה החשד כי בעלי תפקידים בכירים ברשויות מקומיות ואף במשרדי ממשלה מעורבים לכאורה אף הם בקידום ענייניהם של בעלי האינטרסים בתמורה לשוחד או ממניעים פסולים אחרים.
במהלך היום בוצעו עשרות חיפושים וכן התבצעה פעילות אכיפה כלכלית נרחבת.
משטרת ישראל תמשיך לחקור ולחשוף עבירות הנוגעות לטוהר המידות הפוגעות באזרחים הנורמטיביים, במדינה, בקופתה ובאמון הציבור במוסדותיה ונבחריה.