חצי שנה בדיוק לאחר דרישת 'יוניליוור' העולמית מאבי זינגר, הבעלים של בן אנד ג'ריס ישראל, שלא למכור גלידות ביהודה ושומרון, מניית החברה נמצאת בהתרסקות חסרת תקדים.
בבוקר של ה 19/7/21 נסחרה המניה בשער של 4,356. הבוקר (19/1/22) בדיוק שישה חודשים אחרי: המנייה החלה את המסחר על פי שער של 3,450. מדובר על התרסקות של 20.7% המתורגמים להפסד עצום של כ- 26 מיליארד דולר.
זו תוצאה של עבודה מאומצת של משרד החוץ והקהילות היהודיות בחו"ל המנהלים בימים אלו מאבק רחב היקף אל מול יוניליוור העולמית: באמצעות שיתוף פעולה עם 33 מדינות בארה"ב שחוקקו חוקים נגד חרם על ישראל, הצליחו משרד החוץ והקהילות היהודיות לגרום לכך שמדינות רבות יפעילו את חוקי החרם כנגד יוניליוור אשר הובילו למשיכת השקעות, אחזקות וקרנות פנסיה.
עד כה ניתן למצוא בין המדינות אשר הפעילו את חוקי החרם: ניו יורק, ניו ג'רזי, אלינוי, טקסס, אריזונה ועוד ועוד.
יוניליוור החווה שרשרת משברים שהחלה עם דרישת החרם, חווה בימים אלה משבר נוסף בעקבות סירוב חברת GSK מתחום הפארמה להירכש ע"י יוניליוור. משבר זה בתוספת משבר החרם מעיד על אובדן המנהיגות בחברה וחוסר ממשל תאגידי.
אבי זינגר, הבעלים של בן אנד ג'ריס ישראל אמר בעקבות צלילת המניה: "זו רוח גבית אדירה למאבק העיקש שאני מנהל בימים אלה כנגד הדרישה המופרכת של יוניליוור שלא למכור גלידות בכל חלקי ישראל. אני רוצה להודות לאזרחי ישראל שממשיכים לתמוך במפעל הישראלי המעסיק 169 עובדים בפריפריה".
זינגר הוסיף: "אך בזמן שמדינת ישראל, באמצעות משרד החוץ, דורשת ממדינות העולם להפעיל את חוק החרם, ראוי היה שהיא עצמה תפעיל סנקציות מיידיות כנגד יוניליוור הפועלת ללא הפרעה בישראל ומקבלת הטבות רגולטוריות חסרות תקדים. כמו כן, לא יתכן שמצד אחד יוניליוור תחרים את ישראל ומהצד השני צה"ל ימשיך לרכוש מהחברה מוצרים בשווי מיליוני שקלים בשנה"