בתחילת השבוע, ניסו כמה מחברי הכנסת של 'הליכוד' ליזום מהלך שיאפשר לנתניהו להמשיך להיות יו"ר המפלגה גם אחרי פרישתו מהכנסת, כך מדווח הפרשן מתי טוכפלד ב'ישראל היום'.
ליוזמה היו כמה מטרות, לכן חברו אליה לא רק נאמני נתניהו בסיעה, אלא גם אחרים. הישארותו של נתניהו, כך סברו, תעניק למפלגה זמן להתארגן ולבחור יו"ר חדש. הכנסת הליכוד לסחרור של בחירת יו"ר זמני במרכז, ואז פריימריז לראשות המפלגה בקרב המתפקדים, עשויים ליצור כאוס של ממש, חשבו.
אבל היוזמה טורפדה. כמה מהמועמדים לראשות המפלגה הבהירו כי מרגע שנתניהו חותם, עליו לעזוב מייד. מי שלא יכול להיות חבר כנסת לא יכול להיות ראש תנועת הליכוד, אמרו ליוזמים. זאת מאחר שחוקת המפלגה קובעת שיו"ר המפלגה הוא מועמדה לראשות הממשלה. אם הוא לא יכול להיות ראש הממשלה – אז הוא לא יכול להיות ראש המפלגה, הסבירו ליוזמים, והמהלך נקבר.
לדברי טוכפלד, אחד מהמועמדים שלא יאפשרו כיפוף של הכללים הוא ישראל כץ. כץ נחשב גורם חזק במרכז. כיו"ר זמני – יוכל להיבחר. היחיד שמאתגר אותו שם הוא אולי יולי אדלשטיין. בטח לא ניר ברקת. אם ייבחר, יוכל כץ לנסות לפרק את הממשלה ולהקים ממשלה אחרת בראשותו. הדבר יעניק לו יתרון בפריימריז בקרב המתפקדים.
אבל יתר המועמדים לא יישבו בחיבוק ידיים ויראו את כץ משתלט על התנועה באמצעות כוחו במרכז. בימים האחרונים, ניסו כמה מהם לפנות לחיים כץ ולבקש ממנו לדרוש את תפקיד היו"ר הזמני, כמי שמכהן כעת כיו"ר המרכז. על פי החוקה, עד לקיום בחירות במרכז, יו"ר המרכז עצמו משמש יו"ר זמני. לא בטוח שחיים כץ ילך נגד ישראל כץ. בעבר היוו השניים ציר מרכזי משותף.
אמנם יתר המועמדים לראשות המפלגה הבהירו כי הם לא מוכנים שנתניהו יישאר יו"ר הליכוד עד לבחירות, אבל הם גם לא מוכנים שלתפקיד היו"ר הזמני ייבחר אדם שמתכוון להתמודד על תפקיד היו"ר הקבוע. החשש המרכזי שלהם הוא מפני זחילה לממשלה שתותיר אותם בחוץ.
המועמדים הודיעו לישראל כץ כי הם מתנגדים לכך שיתמודד ליו"ר הזמני וליו"ר הקבוע, ואיימו כי הדבר עשוי לפרק את הליכוד. את כץ, בינתיים, האיומים לא משכנעים. אם ייבחר, יודיעו יתר בכירי הליכוד כי שום מו"מ פוליטי שינהל כץ לא יהיה מקובל עליהם. מכאן – הדרך לכאוס, ואולי לפילוג – קצרה.