"ארגונים כמו "אור לאה", "חסדי נעמי", "יד עזרא ושולמית" ועוד ארגונים, מחלקים סלי מזון למשפחות נזקקות ומוחלשות. לדבריהם, מספר הפונים הולך וגואה בעוד הסיוע הממשלתי לעמותות הללו הולך ופוחת, לכך ברצוני לשאול, מהו סכום סיוע משרד הרווחה לעמותות המחלקות סלי מזון?, והאם הסכום אמור לגדול?", כך פנה חה"כ משה אבוטבול בשאילתה אל שר הרווחה מאיר כהן.
במענה לשאילתה, השיב שר הרווחה כי בשנת 2022 לראשונה תקציב התמיכה לעמותות לסיוע במזון יהיה בסיס התקציב מה שלא היה עד כה. "המשרד תומך, באמצעות עמותות, בפרויקטים של סיוע בסלי מזון / כרטיסי מזון לנזקקים לשני חגים בשנה. כמו כן, המשרד תומך בפעילות שנתית של חלוקת כרטיסי מזון / סלי מזון בכל חודש מחודשי השנה למשפחות"
"פרויקט נוסף של חלוקת מנות חמות במסגרות הזנה או משועות לבתי נזקקים באמצעות עמותות על בסיס יומי.
"מבחן תמיכה נוסף אשר מגבה את פעילות כלל חלוקות המזון בחגים ובמשך השנה הוא פרויקט עמותות גג, המגייסות עודפי פירות וירקות ומזון יבש לעמותות קצה ברחבי הארץ לחלוקה למשפחות החיות באי ביטחון תזונתי, מעשירות את סל הסיוע למשפחה כמו גם מגדילות את היקף החלוקה למשפחות נוספות".
בהמשך תשובתו, פירט שר הרווחה את התקציבים שאושר במשרד הרווחה לעמותות העזרה. תקציב 2021 – אושר סך 39 מליון שקלים לעמותות. בתקציב 2022 אושר 46 מליון שקלים לעמותות (תוספות של 7 מיליון מהשנה הקודמת) ועוד יתכן תוספת של בין 5-10 מיליון".
"מיזם לביטחון תזונתי: כ270 תמיכות אושרו: תמיכות לשני חגים, בכל חג למעלה ממיליון שקלים, ראשי בתי אבל קיבלו סיוע לחג. 261000 ראשי בתי אב קיבלו סיוע אחת לחודש מעומתות מזון. כ12500 ראשי בתי אב קיבלו סיוע יומי במנה חמה. כ11000 ראשי בתי אב הסובלים מאי ביטחון תזונתי מתמשך קיבלו סיוע חודשי בסך 500 שקלים בכל חודש. עמותות גג סייעו ל 80500 משפחות בכל חודש בסל מזון ולעשרות עמותות בעודפי מזון".
בנוסף, בשנת 2022 כלל הסכום של המיזם לביטחון התזונתי עתיד להיות 106 מיליון שקלים מתוכם 46 מיליון שקלים בבסיס התקציב.
לגבי שאלת ההמשך, האם הסכום אמור לגדול?, השיב שר הרווחה כי המשרד הקים צוות היגוי בראשות המשנה למנכ"לית המשרד, להוציא מן הכוח אל הפועל תכניות בתחום אי ביטחון תזונתי כולל מיפוי והגדלת תקציב.
חה"כ משה אבוטבול הודה לשר הרווחה על התגובה המפורטת, ואמר כי התורה כבר אומרת "אפס כי לא יחדל בך אביון", תמיד יש משפחות שצריכות עזרה וסעד, אבל אסור לשכוח כי בשל הקורונה משפחות רבות שהיו מבוססות אבדו את פרנסתם, ועשרות אלפי עסקים נסגרו, כך שדווקא בתקופה זו צריך להגביר את העזרה והסיוע, בכדי שנהיה בטוחים כי לכל משפחה בישראל יש לפחות את המזון הבסיסי לקיום בכבוד".