בוועדת הבריאות התקיים היום דיון שיזמו מספר חברי כנסת בנושא שכותרתו "מס אנטיגן". בדברי ההסבר של ההצעה נכתב, "מבחינת עלות הבדיקה במדינות העולם עולה כי מדינת ישראל הינה בין המדינות היקרות בעלות לבדיקה אם לא היקרה שבהן. שאלת השאלות, מדוע הציבור צריך לממן זאת מכיסו, לפעמים יום אחרי יום? זאת עוד טרם נכנסים לשאלת רלוונטית הבדיקה ואמיתותה".
יוזם הדיון, ח"כ מיכאל מלכיאלי: "סומכים על האזרחים שעושים מיוזמתם מבדיקה וככה נפתח פה שוק אפור. ניתן למצוא מקומות שיש בדיקה ב10 ₪ ויש מקומות שיש ב40₪. למה זה לא בפיקוח. איך זה שכל עיר עם המחיר של הבדיקה משלה. משפחה ברוכת ילדים שילד בגן חיובי וההורים נדרשים לעשות אנטיגן בכל יום 40 ₪ בדיקה כפול שישה ילדים, זו דרישה לא הגיונית".
ח"כ יעקב אשר, גם הוא מיוזמי הדיון: "הסוגיה היא לא כלכלית. יש מחדל של הממשלה: לא זוכר שהיינו פעם אחת מקום ראשון בעולם. בנוסף, אנטיגן הוא בא במקום בדיקות הפיסיאר שעשו לכולם. רוב ההנחיות של הממשלה לציבור הן 'קחו אחריות'. הממשלה העבירה את האחריות שלה לציבור וזה מחדל. על מחדלי הממשלה, האזרחים צריכים לשלם? המדינה היא זו שצריכה לבדוק ולכל הפחות זה חייב להיות מוצר שהמדינה מחלקת. הייתי אומר את כל זה גם אם הייתי בקואליציה".
ארז הראל, משל"ט הקורונה, משרד הבריאות: "בהשוואה למדינות אחרות בעולם, מדינת ישראל בודקת הרבה מאוד. נבדקים מעל 450 אלף בדיקות ביום – 200 בדיקות פיסיאר ו250 אנטיגן מוסדי. וכל זה רק בדיקות שאנחנו מבצעים בכל העמדות.
זה מספר מאוד גבוה ביחס לכל ערך ובטח לגודל האוכלוסייה. המדינה מממנת ומחלקת ערכות בדיקה בכמויות בכל שכבות גיל הלימודים