הפרעת קשב הינה ההפרעה הנוירו התפתחותית השכיחה ביותר בגיל הילדות. היא מאופיינת בשלושה תסמיני ליבה: הפרעה בקשב, היפראקטיביות ואימפולסיביות.
הפרעת קשב מופיעה בכ-5-10% מהילדים ובשני שלישים מהם בערך היא תמשיך גם לבגרות. תסמיני הפרעת הקשב יכולים להשתנות לאורך החיים כאשר הילד הופך למתבגר ובהמשך למבוגר.
הפרעת קשב מתבטאת במגוון תחומי חיים: בתחום הלימודי, החברתי, המשפחתי וההתנהגותי. כאשר ילד שוהה במסגרת לימודית לאורך שעות ארוכות יש להפרעות הקשב השפעה דרמטית על היכולת להשתלב בחברה, לקלוט את החומר הלימודי ולהתנהג כראוי במהלך השיעור.
מטרת הטיפול התרופתי הוא לשפר את תפקוד הילד במגוון התחומים ואת איכות חייו ולאפשר לו השתלבות מיטבית בחיי החברה ובחיבור לתכני השיעורים והחומר הלימודי.
הטיפולים התרופתיים להפרעת קשב נחלקים לשתי קבוצות: אמפטמינים ומתילפנידט. בכל קבוצה קיימים מספר תכשירים, בעלי משך השפעה שונה (ארוך, בינוני, קצר) ומינון שונה.
אחד הטיפולים האחרונים בתחום הינו "ויואנס", תרופה להפרעת קשב ממשפחת האמפטמינים, בעלת טכנולוגיה ייחודית המאפשרת שיפור בקשב והפחתה בתסמיני ההיפראקטיביות ואימפולסיביות למשך 13 שעות בילדים ו- 14 שעות במבוגרים.
לאחרונה חלה ירידה במחירי ויואנס בכל הקופות ובשוק הפרטי בעקבות שינוי המחירון המירבי על ידי משרד הבריאות. בנוסף, הטיפול יהיה זמין עבור מבוטחי ומבוטחות הביטוח המשלים של קופת חולים כללית בקו טיפול מוקדם יותר, כך שבכפוף להחלטת הרופא הרלוונטי ניתן יהיה לקבל את "ויואנס" בקו השני לאחר טיפול בתרופה אחת מקבוצת המתילפנידט, המכונה גם ה"ריטלינים" (ריטלין, קונצרטה, פנידין) למטופלים מעל גיל 6. כמובן שיש להתאים את הטיפול לצרכי המטופל ולהתייעץ עם הרופא.