בימים הקרובים צפוי להינתן פסק של בית משפט להוצאה לפועל, שבו יורה לפנות משפחה ערבית בשכונת שייח ג'ראח (שמעון הצדיק) בירושלים, לטובת רוכש יהודי. מה שעשוי להבעיר מאוד את השטח, נזכיר כי לפני כשבועיים התרחשו מהומות במקום, כשעיריית ירושלים הפקיעה בית ערבי לטובת מבנה ציבור.
שייח ג'ראח זו שכונה במזרח ירושלים הסמוכה לקבר שמעון הצדיק, בעברה עד שנת 1948 השכונה היתה יהודית עם ארבעה בתי כנסת ובתי מדרש ומאז המלחמה הפכה לשכונה ערבית, בשנים האחרונות החלו מספר עמותות יהודיות להוכיח משפטית כי הבתים היו שייכים ליהודים מזמן הבריטים ולגאול את המקום ולשכן בשכונה מספר משפחות יהודיות.
כאמור בימים הקרובים בית המשפט צפוי לתת פסק על בית נוסף שנגאל בידי יהודים, מדובר על בית ששוכן בתחילתה של שכונת שייח ג'ארח סמוך מאוד לשכונות החרדיות ולכביש בר לב. בתקופת המנדט הבריטי בבית גרו עד לשנת 1948 משפחת חדד, משפחה יהודית שומרת מצוות, מאז המלחמה, הירדנים כמובן סילקו משם את המשפחות היהודיות ושיכנו במקומן משפחות ערביות, כך גם בבית זה שוכנה משפחת סאלים הערבית.
אלא שהמלך חוסן הירדני לא חשב כי יום אחד היהודים יחזרו ולכן לא ביצע הפקעה מסודרת לאותם בתים, אלא שיכן בהן משפחות בשכר דירה סמלי של דינר לחודש ואף לשנה, כך גם בבית משפחת חדד היהודית שוכנה בשכירות משפחת סאלים הערבית.
1967 מלחמת ששת הימים – ישראל בין הייתר כובשת את מזרח ירושלים ואת שייח ג'ארח שהיתה נקראת בזמן הבריטים שכונת שמעון הצדיק.
בשלב זה הנכס עובר מהממונה לנכסי אויב של הירדנים לידי האפוטרופוס הישראלי הכללי,
האפוטרופס הכללי מחליט על פי חוק שחוקק לאחר מלחמת ששת הימים, להחזיר את הנכסים למשפחות היהודיות שגורשו משם, בין הנכסים היה גם את אותו בית האמור של משפחת חדד היהודית שכאמור בנתיים גרה בו משפחת סאלים הערבית.
לפיכך גם כשהנכס האמור חזר לידי משפחת חדד, המשיכה לגור בו משפחת סאלים כדיירים מוגנים, בהמשך השנים האבא והאמא של משפחת סאלים מתו, אז באו משפחת חדד בבקשה לקבל בחזרה את הנכס שבנתיים הוברר לאפוטרופוס כי הבית ריק ולכן אין כאן דיירים מוגנים.
אלא שלאחר מספר חודשים כשהוברר לבני משפחת סאלים שמתו, כי האפוטרופוס מצא את הבית ריק ולכן יכול להפקיע את זכות הדיירים המוגנים, מיהרו מיד ליישב את אותו בית בבת של משפחת סאלים בשם פאטמה, שפתאום החלה לטעון שבכלל נולדה שם ולא עזבה שם מעולם ולכן היא מוגנת.
1989 – בית המשפט דחה את טענתה של פאטמה סאלים כשהוברר לו שבכל התקופה בכלל היתה גרה ורשומה בשכונת אבו דיס והשופט עוזי סיוון הוציא פסק דין כי היא משקרת ולא היתה גרה שם מלבד הפלישה בשנים האחרונות, עוד פסק השופט כי על פאטמה סאלים לשלם מיד שכירות 7 שנים אחורה (מאז שפלשה) למשפחת חדד היהודית ובנוסף עליה לפנות את הבית מיד, עד שנים אלו משפחת סאלים לא קיימו את הפסק, לא פינו ולא שילמו שכירות.
משפחת חדד החלה להתייאש והחליטה למכור חלק מהבית למר חיים סילברשטיין ולבחור נוסף בשם אופיר העברי.
שנת 2015 – כאן נכנס לסיפור חבר מועצת העיר יהונתן יוסף (נכדו של מרן הגר"ע זצ"ל) פעיל ותיק בשכונת שמעון הצדיק, יוסף רוכש את הבית מהבעלים היהודים במחיר מלא ולא זול, של שניים וחצי מיליון שקלים. יהונתן יוסף החל לדרוש כדין דמי שכירות ממשפחת סאלים שבנתיים ממשיכה לגור בבית בניגוד לפסק, משפחת סאלים מסרבת לשלם בטענה שהיא משלמת בכלל לאדם בשם סעיד ממשפחת חדד היהודית, אלא שהוברר שסעיד חדד בכלל נפטר עשרות שנים קודם לכך.
בחודשים אלו יוסף פנה לבתי המשפט, זירז הליכים להוצאת צו פינוי בטענה שמשפחת סאלים פולשת ולא מוגנת וכן מסרבת לשלם לו שכ"ד.
כאמור כפי שחשפנו פה לראשונה ב'המחדש' פסק הדין לצו פינוי צפוי להתקבל כבר השבוע, מה שעלול מאוד להגביר את המהומות במקום.
על רקע כל זה וכשהוברר הדבר לאנשי השמאל הקיצוני, שמפגינים באופן קבע בימי שישי בשכונת שייח ג'ראח, שבימים אלו בית המשפט דן בהוצאתה של משפחת סאלים מהבית, הגבירו את הפגנות במקום ומיקדו אותן אל מול ביתה של משפחת סאלים, הפגנות שחלקן הפכו אלימות.