איחוד האמירויות התלוננה בפני ישראל, כי רוב מתקפות הסייבר בשטחה מתבצעות בידי פצחנים (האקרים) ישראלים. בדיקה שערכה משטרת ישראל, בעקבות נתונים שנמסרו מידי הנסיכות, אישרה את הטענות – כך נחשף בגלי צה"ל.
ראש מערך הסייבר הלאומי, יגאל אונא, סיפר כי "כל התוקפים הישראלים שעלו במידע שקיבלנו מידם, לא היו מוכרים למשטרה, כולם היו נטולי רישום פלילי, כי הם נזהרו לא לפעול נגד יעדים בארץ. כדי לא להיתפס".
בראיון שפורסם לאחמ"כ בערוץ 7 מודה אונא, כי זה כמה שנים הוא שומר תדפיסים של חשבונות הבנק שלו, מחשש למתקפת סייבר כוללת על הבנקים. עם זאת הוא אומר, כי המערכת הבנקאית בישראל היא מן המוגנות בעולם, והסיכוי שתופל קטן.
אונא אמר עוד כי 90% ממתקפות הסייבר על מדינת ישראל נעשות בידי עבריינים, והשאר בידי גורמים ביטחוניים במדינות אויב. לדבריו, כמעט אין היום ארגון פשיעה ללא זרוע סייבר.
על פרשת תוכנת הריגול "פגסוס" של חברת NSO, טען כי תוכנות כאלה צריכות להיות בידי ממשלות בלבד.
"אני סבור שכל הנושא שנקרא סייבר התקפי, אסור שהוא יהיה מופרט. לא בישראל, אלא בעולם. לא לאפשר לכל אחד להתעסק בדבר הזה, כי יש פה גם נושא תודעתי וגם יכולת הסתבכות מדינית בגלל טעות שאחרים עושים, כי אין הרמטיות בבקרה ובפיקוח. האש הזו לוהטת ומסוכנת מדי מכדי שנאפשר אותה לגופים פרטיים. זה צריך להיות ממלכתי".
הוא סיפר כי ישראל החליפה מידע בשנים האחרונות עם דמוקרטיות אחרות בנוגע להגנה על הליך הבחירות מפני מתקפות סייבר, והביע את ביטחונו כי ישראל לא הותקפה – למרות מערכות הבחירות המרובות בשנים האחרונות. עם זאת הודה, כי כיום ניתן, באמצעות חדירה מרחוק למערכות ועדת הבחירות, להפיל ממשלה במדינה דמוקרטית או לערער את יציבותה – אם מערך הספירה והתוצאות שלה אינו מוגן כראוי.