בדיקת הפרקליטות העלתה כי לפחות במקרה אחד, במסגרת החקירות בתיקי נתניהו, נעשה שימוש בתוכנת ריגול באופן החורג מגבולות הצו שנתן השופט בתיק. הבדיקה עדיין נמשכת וטרם ברור היקף השימוש בתוכנה בתיקי נתניהו והיקף החריגה מצווי השופטים – כך דווח בחדשות 12.
פרקליטי נתניהו ואלוביץ' הגישו היום בקשה בהולה לבית המשפט – ודורשים לדעת באיזה היקף היה השימוש ברוגלה, מה נעשה עם התוצרים, איפה הם הוחזקו ואילו ראיות הושגו באמצעות הרוגלה. הם הבהירו כי לתשובות אלה יש השלכה בנוגע להמשך ניהול התיק. בין השאר, עד שאותו חומר לא מוצג, זה לא יאפשר לעדותו של פילבר, שאמור להעיד בעוד שבועיים, להתחיל.
גורמים המעורים בנושא אומרים שלמרות החריגה מהצו לא הושגה ראיה בתיקי נתניהו באמצעות תוכנת הרוגלה. הדבר יעמוד לפתחו של בית המשפט ביום שני, אז הוא יחליט אם לעצור את המשפט עד שיתברר העניין כולו – וזו אפשרות סבירה ביותר.
עו"ד גיל דחוח, מומחה למשפט פלילי הסביר: "יש סימן שאלה – האם השופטים שאישרו את הצווים, היו מאשרים צווים אם היו יודעים את הטכנולוגיה שבאמצעותה מפיקים ומשיגים את הראיות".
מבדיקת המשטרה עד כה עולה שהתגלה מקרה אחד בלבד של באג בתוכנת ההאזנה שהפעילו החוקרים, שאינה זו של NSO. מדובר בחקירה שהתנהלה ב-2017 – כנראה נגד עד המדינה שלמה פילבר, שבמהלכה נשאב מהטלפון הנייד שלו – וזה הבאג – כל המידע שהיה בו.
לפי עמית סגל, בפרקליטות, נושא השימוש בתוכנת הריגול בתיקי נתניהו מוגדר כבר שבועיים כנושא "הרגיש ביותר" שמצוי על השולחן, מעט מאוד אנשים נמצאים בסוד העניינים, כי מבינים את ההשלכות של הנושא.
לדברי סגל, ישנן שלוש שאלות שיכריעו עד כמה הסיפור הזה גדול: מתי הופעל הפגסוס – לפני תחילת החקירות או במהלכן. אם הדברים האלה שימשו כדי להשיג משהו ספציפי או סתם כדי לנסות "לדוג מידע" באופן כללי.
השאלה השנייה היא איזה מידע הושג באמצעות תוכנת הריגול. השאלה השלישית והכי חשובה היא כיצד הסוגייה הזו תשפיע על העסקה. האם זה יחזק את הרצון בפרקליטות לסיים את הסאגה או אם זה יחזק את נתניהו ויגרום לו להמשיך הלאה במשפט עד הסוף.