לאור חוסר האמון במשטרה ואובדן יכולת ההסברה לציבור, גורמים בכירים המשטרה מאשימים הבוקר בעיתון 'ישראל היום' את הפרקליטות במשבר העמוק שנוצר וטוענים כי היא זו שאישרה להם את המעקבים אחרי אזרחים.
העיתונאים איציק סבן ויאיר אלטמן חושפים הבוקר ב'ישראל היום', מקורות משטרתיים שידעו לספר אתמול, על מתח שנוצר בין מפכ"ל המשטרה, רב ניצב קובי שבתאי, לבין ראש אגף החקירות והמודיעין ניצב יגאל בן שלום, שהוביל בימים האחרונים קו נוקשה, שהבליט זלזול בפרסומים והכחשה גורפת כי המשטרה לא ריגלה אחר אזרחים ולא עברה על החוק.
"אנחנו פועלים תחת בקרה פנימית. בדקנו, והכלי מופעל רק בעבירת פשע" אמר וזכה לגיבוי מסגנו, תת־ניצב יואב תלם, לשעבר ראש היחידה הארצית לחקירות הונאה, שנשלח לומר בראיונות כי התקשורת מנסה לייצר מציאות שאינה קיימת.
בעקבות אותן הכחשות שיגר שבתאי איגרת לשוטרים, ומסר להם כי "לא נמצאה הוכחה לכך שהדברים אכן קרו… אין ולא היה תרחיש שבו באופן ממוסד ושיטתי פגעה משטרת ישראל בפרטיות אזרחים ומפגינים תמימים".
עתה, אמרו אתמול מקורות משטרתיים, ל'ישראל היום' משהתברר שהמשטרה פגעה בפרטיות של אזרחים אפילו בחקירות רגישות של ראש הממשלה לשעבר, שורר מתח בין המפכ"ל לראש אח"מ.
"מפכ"ל לא יכול לשנות גרסאות כל שני וחמישי. הוא גם לא אמור לשנות גרסה. הוא אמור להיות המגדלור שמשדר אמינות ואומר אמת, במיוחד בתקופה שבה הארגון נמצא במשבר", הסבירו אתמול גורמים במערכת אכיפת החוק.
בתוך כך במשטרה תקפו בסוף השבוע גם את הפרקליטות. "מי שיצר משבר אמון בין הגופים זה הם ולא אנחנו", אמר בכיר במשטרה ל"ישראל היום". "הם מלווים כל חקירה, הם שותפים לכל הבקשות והצווים, הם הגוף המפקח, אז להגיד עכשיו 'לא ידענו'?".
"הפרקליטות לא אומרת אמת", הוסיף הבכיר, "היא ידעה ואישרה את השימוש ברוגלה בטלפון של פילבר, וזה קיבל את אישור היועץ המשפטי לממשלה".
ביום שני יימשכו הדיונים במשפט נתניהו בצל הגילויים על פרשת NSO ותוכנות הריגול שהותקנו בטלפון הנייד של עד המדינה שלמה פילבר, מנכ"ל משרד התקשורת לשעבר, וייתכן כי גם בטלפונים של מעורבים נוספים בתיקים.
ייתכן כי צוותי ההגנה של נתניהו ושאול אלוביץ' יבקשו לדחות את עדותו של פילבר עד לדיון במשמעויות החשיפה האחרונה, ופרקליטיהם דרשו מהפרקליטות לספק תשובות על אותן חשדות סביב חדירה לטלפון הנייד של עד המדינה.
גורמים משפטיים העריכו כי לפרשה יש יכולת לעכב את הדיונים בתיקי נתניהו ואת שמיעת העדים. בינתיים, בית המשפט הודיע כי על המדינה להגיב לדרישות אלו עד יום שלישי הקרוב ועד אז הדיונים יתקיימו כסדרם ללא דחיות כלשהם.
קודם לכן הודיעה פרקליטות מיסוי וכלכלה כי פנתה לסנגורי הנאשמים ועדכנה אותם על "בדיקה מעמיקה" בעקבות הפרסומים. השבוע צפויים להעיד דנה נויפלד, יועמ"שית משרד התקשורת דאז, ושי חייק, שהיה הדובר הפוליטי של נתניהו.