הסכם הנורמליזציה שנחתם בין ישראל לבין בחריין בחודש ספטמבר 2020 כלל סעיפים שונים לשיתופי פעולה במגוון תחומים, אך כעת, כך מתפרסם הבוקר ב'ישראל היום', כי ההסכם הניב גם פעילות מסוג אחר, ויהיו מי שיטענו כי היא משמעותית מעט יותר. במרכזה של פעילות זו – הדאגה ליידישקייט היהודי-בחרייני, ולמורשת היהודית ההיסטורית שאפשר למצוא במדינה המפרצית.
לאחרונה החלו עבודות לשיקום בית קברות היהודי בבירה מנאמה, שכללו עבודות שחזור, שיפוץ ותחזוקה של בית הקברות היהודי היחיד במדינות המפרץ, הוא שוכן במרחק לא רב מבית הכנסת המקומי, "בית עשרת הדיברות", אשר מתקשה כבר שנים לקושש עשרה מתפללים למניין, ולמעשה נחשב בית הכנסת העתיק ביותר באזור המפרץ.
פרויקט חשוב זה יצא לדרך על ידי איגוד הקהילות היהודיות במפרץ, שנשיאו אברהים דאוד נונו ציין בראיון כי בני משפחתו קבורים זה שנים רבות בבית הקברות, וכי מרכיב חשוב בתכנון הקהילתי העתידי של היהודים במדינה הוא הוודאות והביטחון שבית הקברות "יעמוד על תילו באופן ראוי ומכובד – גם לדורות הבאים".
כך, הסכמי אברהם יצרו גשר נוסף במערכת היחסים בין המדינות, אשר פרט להיותה דיפלומטית ורווית אינטרסים, יש בה גם צדדים יפים, והבנה שכדאי לשמר תרבות עתיקה ומפוארת אשר שרידיה קבורים בין עצי הדקל של בית הקברות שבמנאמה.