שיירת החירות אותם מובילים נהגי משאיות ואופנועים החלה הבוקר גם בישראל לביטול חוק הסמכויות המיוחדות ויצאה מלטרון לכנסת, השיירה התחילה בהשארת שיירות החופש שהתחילו בקנדה שם מחו נהגי משאיות על החובה להציג תעודת התחסנות בגבולות ואלפי נהגים חסמו את הדרכים, המחאה התרחבה לעוד ערים ברחבי העולם והבוקר הגיע גם לישראל.
צילום: לירי בורק
המחאה נגד הגבלות הקורונה של קנדה, שהחלה באוטווה בסוף ינואר, החלה להתפשט בימים האחרונים לאזורים נוספים. הרשויות בקנדה ובארה"ב חוששות שמחאה ממושכת של נהגי המשאית תשפיע על מעבר הסחורות בין שתי המדינות, שחולקות את הגבול הארוך בעולם.
ביום שני שעבר חסמו נהגי משאית ומפגינים נוספים את "גשר השגריר" – שמחבר את מחוז אונטריו לדטרויט שבארה"ב, ושבו עוברות כ-8,000 משאיות ביום. המפגינים השביתו את התנועה לשני הכיוונים, בגשר שנחשב לאחד ממעברי הגבול העמוסים בצפון אמריקה ובנתיב סחר קריטי.
מאות נהגי משאית הגיעו מרחבי קנדה לאוטווה ב-29 בינואר, במחאה שאותה הם מכנים "שיירת החופש". הנהגים זעמו על תקנה הקובעת כי יחויבו להציג אישור שהתחסנו נגד קורונה בבואם לחצות את הגבול בין ארה"ב לקנדה. הנהגים החנו את המשאיות שלהם בכבישים מרכזיים בבירה הקנדית, חסמו נתיבים והקימו אוהלים וצריפים. הם צופרים – גם בשעות הלילה – ומטרידים את מנוחת התושבים המתוסכלים. לנהגים המוחים הצטרפו אלפי מפגינים אחרים שמחו נגד הגבלות הקורונה שהטילה ממשלתו של ראש הממשלה ג'סטין טרודו. בימים האחרונים, ברקע המחאה, הסירו כמה פרובינציות בקנדה – כולל אונטריו וקוויבק, שתי המאוכלסות ביותר – את הגבלות הקורונה.
בהשראת "שיירת החופש" בקנדה התאספו היום בחניון בניס שבריביירה הצרפתית כ-200 מפגינים, עם מכוניות ואופנועים. רבים מהם הגיעו עם דגלי קנדה. המפגינים, שמוחים נגד הגבלות הקורונה בצרפת, מתכננים לנסוע לפריז ומשם לבריסל – העיר שבה נמצא מטה האיחוד האירופי. הם דורשים בין השאר לבטל את ההנחיה שאוסרת על לא-מחוסנים להיכנס לאירועים רבי-משתתפים בצרפת.
המחדש, אתם בצד הנכון של ההסטוריה
כל הכבוד לכם על חדשות אמת מהשטח!!!