שרת הפנים, איילת שקד חתמה על צו איסור יציאה מהארץ לראאד סלאח אשר השתחרר לאחרונה מהכלא.
גורמי בטחון המליצו לשרה על מניעת יציאתו מהארץ על מנת לפגוע במאמציו לחדש ולהרחיב את פעילותו ופעילות התנועה האסלאמית.
בנובמבר 2019 הורשע סלאח בהסתה ובהבעת תמיכה בטרור, ובפברואר 2020 גזר עליו בית המשפט עונש מאסר בן 16 חודשים. בשנת 2016 ריצה עונש מאסר בן תשעה חודשים, לאחר שהורשע על ידי בית המשפט בעבירות של הסתה לגזענות.
עם שחרורו של מנהיג הפלג הצפוני של התנועה האסלאמית, בדצמבר האחרון, הוא התקבל בקריאות הידד על ידי מאות אנשים בעירו, אום אל פחם, בעת שנכנס אליה. מאות מתושבי העיר נאספו סמוך לביתו, נכנסו איתו פנימה עד לפתח הבית, ופצחו בריקודים ושירים.
בשנת 2003 נאסר סלאח, יחד עם מנהיגים אחרים של הפלג הצפוני, בחשד לסיוע לתנועת חמאס, מגע עם סוכן זר, חברות בארגון טרור ועברות כלכליות שונות. סלאח וחבריו הואשמו בהעברת כספים לארגון חמאס ובהעברת ידיעות לאויב, והוחזקו במעצר כשנה וחצי. בסופו של דבר הושגה עסקת טיעון שבה הודו הנאשמים רק במגע עם סוכן זר ובמתן שירות להתאחדות בלתי מותרת, עברות הנחשבות קלות יחסית. בית המשפט המחוזי בחיפה אישר את עסקת הטיעון וגזר עליהם עונשי מאסר קלים יחסית.
במאי 2014 גזר עליו בית משפט השלום בירושלים שישה חודשי מאסר על תנאי בגין תקיפת שוטר והפרעה לשוטר במילוי תפקידו במעבר אלנבי ב-2011. הפרקליטות הגישה ערעור על קולת העונש.
בעקבות עבודות ארכאולוגיות שערכה ישראל בפברואר 2007 באזור מעלה המוגרבים שבכניסה להר הבית נשא סלאח דרשה בפני קהל של כאלף איש. בגין דבריו בדרשה זו הרשיע אותו בית משפט השלום בהסתה לאלימות. בערעור לבית המשפט המחוזי הורשע סלאח גם בהסתה לגזענות, ונגזר עליו עונש 11 חודשי מאסר בפועל ו-8 חודשי מאסר על תנאי. בערעור לבית המשפט העליון הופחת עונש המאסר בפועל ל-9 חודשים. ב-8 במאי 2016 החל סלאח לרצות עונש זה, וב-17 בינואר 2017 שוחרר מהכלא.