ועדת הבריאות בראשות ח"כ עידית סילמן, התכנסה היום לדיון ראשון בהכנה לקריאה ראשונה של הצעת חוק לאיחוד קווי החירום הטלפוניים של יו"ר הוועדה. להצעה הוצמדה הצעת חוק זהה של מספר חברי כנסת.
יו"ר הוועדה, ח"כ עידית סילמן: "אנחנו מתכנסים כאן למטרה אחת: הצלת חיים – להסדיר את החקיקה לקראת קיום המוקד החירום המאוחד. בזכות החוק וכל מה שהוא יחייב, נציל חיים ורק זו המטרה שלשמה התכנסו. מכבדת כל ארגון ולא באה בהצעת החוק להטיל כל אשמה במישהו במצב שהיה עד היום. אבל הצעת חוק זו היא הדבר הבסיסי המתחייב עלינו כמחוקק וכמפקח על העבודה הממשלתית לוודא שכל כונן שיכול להציל חיים יוכל לעשות זאת ויהיה גורם מפקח ומוסדר על המוקד. המטרה של כולנו כאן היא הצלת חיים
אם החוק הזה יזכה להציל רק אחוז אחד מתוך 8 מיליון הפניות בשנה אז הצלנו 80 אלף איש. נתון עצום !".
ח"כ משה גפני אמר: "אם לא שהיינו נתקלים בסיפורים בעבר לא היינו נצרכים לזה. המוקד יהיה בחוק אצל מד"א ובתנאי שיהיו שם גם את הגופים אחרים של איחוד הצלה וכו'. לא יכול להיות מצב שיבוא מד"א ויחליט שעוצר את התהליך של כונן לקבל מידע. זהו תהליך היסטורי שנוכל לבוא ולהגיד הצלנו חיי אדם".
ח"כ ינון אזולאי אמר: "התכלית שלנו היא לעזור לסייע להצלת חיים. לצערי יש עדויות מספקות שהמצב של היום הוא לא טוב. כוננים שקרובים יותר לאירוע אך בגלל שהם בארגון אחר, לא מקבלים את המידע או מקבלים מידע חסר".
ח"כ יואב קיש ציין: "אני חושב שמד"א עושים עבודה מצוינת וכנ"ל איחוד והצלה ואם נעסוק באיך לגרום לדבר הזה לעבוד בצורה טובה זה מצוין. בסוף השילוב של הקריאה לא צריך להיות קשור מאיפה ההצלה הגיעה אלא לפי זמינות".
ח"כ אוסמה סעדי פנה וביקש: "מבקש מגורמי ההצלה לעשות יותר במגזר הערבי. יש מקומות שאין אמבולנסים ושאם קורה משהו אז מזעיקים מישובים מסביב. צריך לפתוח נקודות בישובים הערביים ולהתנדב שם. אנחנו נצביע בעד הצעת החוק".
ח"כ אילנה ברדץ יאלוב: "בסופו של דבר יש 20 ארגונים ששותפים להצלת חיים בעוד אלה הכי גדולים, ולכן חשוב לזכור כי כרגע זו הסדרה של שיתוף פעלה בין כל הגופים ולא רק בין איחוד הצלחה למדא. יש הרבה גופים שצריכים להיות מוסדרים בהסדר של המוקד המאוחד:.
ד"ר סיגל ליברנט טאוב, ראש אגף רפואה כללית במשרד הבריאות "אנחנו מברכים את ההצעה למוקד שתחתיו יפעלו כלל ארוגני ההצלה בישראל. אנחנו בתור משרד הבריאות נאכוף את העניין הזה. אנחנו תומכים בהצעת החוק".
אורן בלושטיין, משנה למנכל מד"א: "אנחנו בעד החוק בהתאם להסכמות שיתקבלו. יחד עם זאת החוזרים 14 ו17 עובדים יותר מעשור, המערכות משוקפות לכולם ונבדקו ע"י מבקר המדינה. אם השיח הוא האם להקפיץ 10 או 15 אנשי צוות, זה החלטת גורמים רפואיים להחליט, יחד עם זאת אנחנו מברכים את זה שהצעת החוק באה להגן על החוזרים של משרד הבריאות".
דובי מייזל, סמנכ"ל מבצעים איחוד הצלה: "המערכת רחוקה מלעבוד מושלם. קו החירום של מגן דוד אדום אחראי על קבלת כלל אירועי החירום היום כולל הזנקת כוחות נוספים לאירוע. אני מתחבר לגבי מה שנאמר על תפיסת ההפעלה – לא רק צריך לקבל את הפניה למוקד אחוד, אלא חייבים לדעת מה עושים גם אחרי קבלת הפניה. איחוד הצלה מונה ל6000 מתנדבים. באיחוד הצלה אין מתנדב שלא מאושר במשרד הבריאות".