השגריר הרוסי לאיחוד האירופי ולדימיר צ'יזוב, טען הבוקר (רביעי) בריאיון לעיתון הגרמני "די וולט", כי רוסיה לא תתקוף את אוקראינה בחודש הקרוב. "לא נתקוף היום, לא השבוע ולא החודש, מלחמות לא מתחילות בימי רביעי".
השגריר תקף את ארצות הברית, וטען כי האשמותיה על כוונות רוסיה לפלוש למדינה השכנה חסרות בסיס. "כשאתה מאשים את רוסיה בהאשמות כה חמורות אתה חייב להציג הוכחות – אחרת זו השמצה. איפה ההוכחות", שאל צ'יזוב.
נשיא ארה"ב ג'ו ביידן אמר אתמול (שלישי) בתדריך לתקשורת: "למדינות יש את הזכות לריבונות ואת החופש לבחור עם מי לכרות ברית. אפשרות הפלישה עדיין קיימת, ולכן ביקשנו מאזרחינו לעזוב את המדינה ולהזיז את השגרירות מעיר הבירה מערבה. היינו שקופים עם העולם לגבי המידע שיש לנו. עדיין יש מקום למשא ומתן ודיפלומטיה".
"ארה"ב, נאט"ו ואוקראינה לא מהוות איום על רוסיה", אמר ביידן, "אין לנו כוונות להציב באוקראינה טילים. אזרחי רוסיה: אתם לא האויב שלנו, לפני 70 שנה נלחמנו יחד כדי לסיים את המלחמה הנוראה בהיסטוריה".
ביידן חזר על האיום למנוע את הפעלת צינור הגז נורד סטרים 2 במקרה של תקיפה רוסית, והוסיף: "אם רוסיה תפלוש לאוקראינה בימים או בשבועות הקרובים היא תענה בסנקציות קשות מאוד".
"אני מדגיש", אמר, "ארה"ב תילחם על כל סנטימטר אדמה של המדינות שחברות בנאט"ו (המדינות הבלטיות ופולין). אם רוסיה תפלוש, נחזק את הכוחות שלנו במזרח אירופה. אנחנו מוכנים לדבר על הסדרי בטחון משותפים, אבל לא נסגור דלתות לחברות בנאט"ו, זו החלטתה הריבונית של כל מדינה".
ביידן התייחס לידיעות על כך שרוסיה הסיגה כוחות מהגבול. "זה טוב, אבל אנחנו לא יודעים שהכוחות באמת זזו", אמר הנשיא, ״מה שאנחנו כן יודעים זה ש-150 אלף חיילים נמצאים על גבולות אוקראינה".
"האפשרות לדיאלוג עדיין פתוחה", אמר בסוף דבריו. "לטובת העתיד המשותף שלנו, בואו נבחר בדיפלומטיה. אבל אם רוסיה תעשה את הצעד ותפלוש, יהיו לכך השלכות מאוד חמורות".
שעות לפני נאום ביידן דיווח המרכז האוקראיני לאבטחת סייבר שאתרי אינטרנט של משרד ההגנה ושני בנקים במדינה נמצאים תחת מתקפת סייבר. מוקדם יותר היום אמר נשיא רוסיה ולדימיר פוטין במסיבת עיתונאים כי "רוסיה מוכנה לדון בצעדים בוני אמון עם ארה״ב ונאט״ו״, והוסיף שארצו ״לא מעוניינת במלחמה״.