הבדלנים הפרו-רוסים במזרח אוקראינה טענו ששטחם הופגז במרגמות על ידי כוחות אוקראיניים, לפי דיווח בסוכנות הידיעות הרוסית RIA. נציגי אזור לוהנסק אמרו: "כוחות הממשלה באוקראינה הפרו בגסות את הסכם הפסקת האש, תוך שימוש בנשק כבד, שעל פי הסכמי מינסק, יש להסירו".
ממשלת אוקראינה הכחישה את הדיווחים. "למרות העובדה שירו על עמדותינו בנשק אסור, כולל שימוש בארטילריה, חיילים אוקראינים לא פתחו בתגובה באש", אמר קצין העיתונות לסוכנות הידיעות רויטרס.
ארצות הברית מעריכה שחלון ההזדמנויות לתקיפה רוסית הוארך עוד 5-4 ימים. בכיר אמריקאי אמר אתמול (רביעי) בלילה ל-CBS שבניגוד לטענת הקרמלין, תוגברו הכוחות בגבול עם אוקראינה ב-7,000 חיילים, מקצתם ביממה החולפת.
אתמול שבו ארצות הברית ובעלות בריתה והתריעו שאין שום הוכחה שרוסיה מסיגה את כוחותיה. בנאט"ו אמרו שמצפים לראיות שרוסיה אכן מסיגה את הכוחות שריכזה ליד הגבול האוקראיני, וגם באוקראינה אמרו שלעת עתה לא נראתה נסיגה. בוושינגטון ובלונדון אמרו שמקצת הכוחות אף הוצבו בעמדות תקיפה.
בכיר אירופי אמר ל-CNN שרוסיה ניסתה לזייף נסיגה, אבל בד בבד דווקא הסלימה את המצב. לדבריו, תרגיל ההטעיה הרוסי לא צלח.
"רוסיה צירפה לא פחות מ-7,000 חיילים בימים האחרונים סמוך לגבול", אמר בכיר בממשל ביידן אתמול בלילה. "הטענות על נסיגה חלקית שקריות. חלה עלייה ניכרת בטענות השווא מצד הרוסים".
מחלקת המדינה הדגישה שהחשש מפלישה רוסית לא השתנה. בהתייחסות לטענות על נסיגה אמר נד פרייס, דובר מחלקת המדינה: "אני אהיה מאוד ברור: אנחנו לא הבחנו בזה".מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלניקן אמר אתמול: "לצערנו יש הבדל בין מה שרוסיה אומרת למה שהיא עושה. לא ראינו שום נסיגת כוחות. אנחנו ממשיכים לראות יחידות חיוניות מתקדמות לעבר הגבול, ולא מתרחקות ממנו. מה שאנחנו צריכים לראות הוא בדיוק ההפך. אנחנו צריכים לראות שהכוחות מתרחקים".דוברת הבית הלבין ג'ן סאקי הוסיפה: "יש את מה שרוסיה אומרת, ויש את מה שרוסיה עושה. אנחנו עוקבים מקרוב מאוד אחרי הצעדים שננקטים. הכוחות הרוסיים עדיין מרוכזים באופן מאיים מאוד בגבול". סאקי אמרה שעדיין ניתן להגיע לפתרון דיפלומטי שישים סוף למשבר.
שלשום האשים נשיא רוסיה ולדימיר פוטין את קייב בפשעים נגד האנושות שחייליה מבצעים לכאורה בדונבאס, ואתמול דווח במוסקבה על קבר אחים של אזרחים תמימים שנרצחו לכאורה על ידי חיילים אוקראינים. בוושינגטון הגיבו לדיווח בספקנות, והתריעו שהוא עשוי לשמש למוסקבה צידוק לפלישה נרחבת לאוקראינה.
המגעים הדיפלומטיים נמשכים, ונשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי רמז אתמול לכך שקייב מאוכזבת מרוחה הפשרנית של אירופה מול הרוסים. "אנחנו רואים איתותים לאפשרות של הסכמות בין השותפים שלנו מאחורי גבנו. אנחנו לא חוששים מזה. יש לנו עוד שותפים רבים, והאמת לצדנו".נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן שוחח אתמול עם קנצלר גרמניה אולף שולץ. בסיום השיחה דרשו השניים מרוסיה לנקוט צעדים בשטח שיביאו לרגיעה. הם הסכימו שצריך להתייחס למצב בגבול רוסיה-אוקראינה כ"חמור ביותר" מכיוון שעדיין קיים חשש למתקפה, ודרושה "ערנות מרבית".