עד ימי כהונתו האחרונים של בנימין נתניהו היו יחסי עבודה שוטפים, למרות החקירות וכתב האישום נגדו – אומר היועץ המשפטי לממשלה היוצא, אביחי מנדלבליט. "הוא ידע לשים את זה בצד, ואני אומר את זה לזכותו. כך פורסם ב'ניוז 1'.
בוודאי שזה היה בחלל האוויר, אבל מול ענייני המדינה לא ראיתי מצב שבו הוא לא מקבל החלטות נכונות על בסיס הייעוץ המשפטי שהמשיך לקבל", אמר (אמש) בערב פרידה בלשכת עורכי הדין.
לדברי מנדלבליט, בשש שנות כהונתו לא הייתה לו נקודת שבר, אם כי היו רגעים קשים. "רגע קשה היה ההחלטה לפתוח בחקירה נגד ראש ממשלה מכהן, שאני צריך להמשיך לפעול לצידו ואחר כך להגיש כתב אישום. זו החלטה מקצועית שמבוססת על ראיות ועל הדין.
צריך לקבל אותה, וברור שזה דבר קשה מבחינה אישית. זו החלטה שאני שלם איתה לחלוטין."הרגעים היותר-קשים מגיעים בשליש האחרון של הקדנציה, שיש תקופה מסוימת שבה מתקבלות ברצף מספר החלטות ממשלתיות וכמה הצעות חוק, והדיון בו מנסים למנות שר משפטים בצורה בלתי חוקית.
בפרק זמן קצר ומוגבל אני מזהה מהלכים שמטרתם לקעקע את הלגיטימציה של מוסד היועץ המשפטי לממשלה", אמר וסירב לומר למי הוא מייחס מהלכים אלו.מנדלבליט התייחס גם למחאות הציבוריות העזות נגדו, בעיקר בתיקי נתניהו, משני צידי המפה הפוליטית.
"יש הפגנות לגיטימיות, למרות שהסיכוי שלהן להשפיע הוא קטן מאוד. לא לגיטימי ללוות מישהו כשהוא הולך לבית הכנסת או להפריע לו כשהוא עושה קניות, ובטח לא לחלל את הקבר של אבא שלו; זה מה שישפיע על ההחלטה שלי? זה לא יכול להשפיע כמלוא נימה על ההחלטות. אין דרך כזאת".
בהתייחסו להסדר הטיעון עם אריה דרעי, ובמיוחד לדבריו של דרעי למחרת הרשעתו ולפיהם מדובר ברדיפה עדתית והוא ימשיך בפעילותו הציבורית, אמר מנדלבליט: "לדברים יש השלכות, והמבין יבין. אני מאוד שלם עם ההסדר הזה. הוא הסדר נכון שנתן משקל נכון לחומרת המעשים ולאינטרס הציבורי".עוד אמר מנדלבליט, כי הכיר את החריגה שאירעה בשימוש בתוכנת פגסוס מול שלמה פילבר ובשל כל הקים את צוות הבדיקה בראשותה של המשנה ליועץ, עמית מררי. "כל חריגה – אי-אפשר לעזוב אותה, אבל צריך לשים לב מה טיב החריגה והדברים עוד ילובנו בבית המשפט", הדגיש.