בישראל מקיימים דיונים בנוגע לשינוי המדיניות בנוגע להסלמה בין רוסיה לאוקראינה, ולנקוט בתגובה בנושא. כך פורסם היום (שלישי) בחדשות הערב בכאן 11. עד עתה ישראל שמרה על שתיקה, ולא התייחסה לצעדים הרוסיים. הנושא עלה בכמה דיונים, בין היתר בהערכת מצב שהתקיימה היום – אך כרגע ללא הכרעה. גורם ישראלי אמר לכאן חדשות כי האמריקנים טרם ביקשו מישראל לגנות את רוסיה, אך ישנה היערכות לכך.
בישראל מכינים כמה אפשרויות של תגובה – מגינוי מוחלט ועד להתייחסות מסוימת למעשים, אך כזו שתנסה להלך בין הטיפות, לאור הרגישות. בהערכות המצב הפנימיות נשמעת עמדה לפיה פגיעה בפוטין עלולה להיות פגיעה גם בחופש הפעולה הצבאי בסוריה.
גורמים באוקראינה אמרו לכאן חדשות: "מאוכזבים מהעובדה שאין גינוי ישראלי לתוקפנות. אבל מצד שני, מבינים שיש רגישות ונמתין עוד כמה ימים. זאת השעה שבה נמדדת החברות". לא רק באוקראינה מצפים לתגובה, אלא גם גורמים במפלגה הדמוקרטית והרפובליקנית אמרו לכאן חדשות כי הם מצפים לאיזשהי הצהרה ישראלית בעניין.
בתוך כך, נשיא ארה"ב, ג'ו ביידן, אמר הערב בנאום לאומה האמריקאית כי מה שמתרחש כרגע באוקראינה הוא "התחלה של פלישה רוסית", והודיע על שורה של סנקציות נגד מוסדות פיננסיים רוסיים וכן על בכירים במדינה ובני משפחותיהם.
ביידן אמר כי מדובר "בפעימה ראשונה" של סנקציות, שאותן ניתן להחמיר במידת הצורך. הסנקציות מכוונות נגד שני מוסדות פיננסיים רוסיים — תאגיד ההשקעות VEB והבנק הצבאי; נגד גישתה של מוסקבה למוסדות פיננסיים מערביים וכן נגד "האליטה הרוסית".
"זו הפרה בוטה של המשפט הבינלאומי", אמר הנשיא האמריקאי על מהלכיה של רוסיה. "אתמול העולם שמע בבירור את שכתוב ההיסטוריה המעוות של ולדימיר פוטין", התייחס ביידן לנאומו של הנשיא הרוסי שבו הכריז על ההכרה במחוזות הבדלנים כעצמאיים.
הנשיא האמריקאי הדגיש כי עדיין ניתן למנוע מלחמה וכי יש מקום לדיפלומטיה.
בקרמלין אמרו כי פוטין לא צפה בנאומו של ביידן וכי הנשיא הרוסי היה בפגישת עבודה.