שכונת שייח' ג'ראח, שכונת שמעון הצדיק, או נחלת שמעון? תלוי את מי שואלים. השכונה בירושלים שהפכה לסמל של מאבקים בין יהודים ופלסטינים לא נחה לרגע. המלחמה על צביון השכונה שהפכה לחבית נפץ בעיצומה, וההערכה כי היא תהפוך ליהודית בעשור הקרוב. לפי הפרסום בעיתון 'ידיעות אחרונות', בשכונה יש כעת יותר מ־30 דונם בבעלות יהודית. השטח הגדול צפוי לפי כל התחזיות לשנות את פני השכונה ולהפוך למאות יחידות דיור עבור משפחות יהודיות.
השכונה עד לשנת 1948 התחלקה לשלוש: נחלת שמעון בה גרו משפחות יהודיות, שכונת שמעון הצדיק, שגם בה גרו יהודים, ושכונת שייח' ג'ראח בה התגוררו פלסטינים והיא נקראה על שם חוסאם א־דין אל־ג'ראחי, שהיה מאנשי חצרו של צלאח א־דין ורופאו האישי.
חיים סילברשטיין, יו"ר ארגון "אם אשכחך", הוא נציג בעלי חלקות בנחלת שמעון: "כידוע השכונה הזאת פונתה במלחמת תש"ח ב־1948 ומאז פלשו לבתים של היהודים ערבים שגרו בבתים האלה במשך יותר מ־70 שנה. הבעלים היהודים עשו ניסיונות במשך השנים לגאול את הבתים שלהם בחזרה". סילברשטיין נכנס לשכונה דרך עמותה שהוא מנהל כדי להחזיר את הנכסים היהודיים לבעליהם ומסביר כי מדובר במימוש זכויות נדל"ן. "יש אנשים שמנסים להבעיר את השטח, בעיקר האנרכיסטים השמאלנים וגם ארגונים ערביים עוינים כמו חמאס או פת"ח".
עו"ד אלירם אלגרבלי, שמייצג בעלי קרקעות בנחלת שמעון: "יש שורה ארוכה של פסקי דין בערכאות שונות, שקבעו חד־משמעית שאנשים פה לא עמדו בתנאים שקבע להם בית המשפט ולכן הם צריכים להתפנות". עו"ד סוהאד בשארה מארגון עדאלה: "תושבי שייח' ג'ראח שהם פליטים אינם יכולים לבקש להחזיק בנכסיהם בחזרה ולקיים את זכותם לקניין בהם”.