הבית הלבן כינס בשקט צוות של גורמי ביטחון לאומי על מנת לגבש ולשרטט תרחישים כיצד ארצות הברית ובעלות בריתה צריכות להגיב אם הנשיא פוטין ישתמש בנשק כימי, ביולוגי או גרעיני במהלך הלחימה מאוקראינה, כך דווח היום ב'ניו יורק טיימס'.
עפ"י הדיווח, הכינוס הגיע בעקבות אפשרות שפוטין מתוסכל מחוסר ההתקדמות שלו באוקראינה או שהוא יהיה נחוש להזהיר את המערב מדינות נגד התערבות במלחמה ואז הוא ישתמש באפשרויות הקשות.
"צוות הטייגר" כפי שכונה הצוות המיוחד בוחן בנוסף תגובות אם פוטין יפלוש לשטח נאט"ו כדי לתקוף שיירות המביאות נשק וסיוע לאוקראינה,
הצוות בוחן גם את התגובות ונערך לאפשרות אם רוסיה תרחיב את המלחמה למדינות שכנות, כולל מולדובה וגאורגיה, וכיצד להמשיך ולהיערך במדינות אירופה לפליטים הזורמים בקנה מידה שלא נראה בעשרות שנים האחרונות.
התרחישים המוזכרים צפויים לעלות כאשר הנשיא ביידן יפגוש היום (חמישי) בבריסל את מנהיגי 29 מדינות נאט"ו האחרות, שייפגשו לראשונה – בדלתיים סגורות.
עפ"י הדיווח, רק לפני חודש, תרחישים כאלה נראו בלתי סבירים ובדיוניים. אבל היום, מהבית הלבן ועד למטה נאט"ו בבריסל, נוצרה הכרה בכך שרוסיה יכולה אף להשתמש בנשק כזה כדי לחלץ את עצמה ממצבה.
ינס סטולטנברג, מזכ"ל נאט"ו הדגיש בשיחה עם כתבים בפעם הראשונה שגם אם הרוסים ישתמשו בנשק להשמדה המונית רק בתוך אוקראינה, עלולות להיות להם "השלכות קשות" על אנשים במדינות נאט"ו.
ככה"נ החשש הוא שעננים כימיים או רדיואקטיביים עלולים להיסחף אף מעבר לגבול עם אוקראינה.