לפי נתוני ה־OECD, ישראל נמצאת במקום הרביעי בעולם בצריכת בשר (בקר), רק מקום אחד אחרי ברזיל, ענקית תעשיית יצוא הבקר. במקום הראשון ניצבת ארגנטינה עם צריכת בשר לנפש של 36 ק"ג לשנה, ואחריה ארה"ב עם צריכה של 26 ק"ג בשר לנפש.
את הבשר הטרי שנצרך בישראל ניתן לחלק לשלוש קטגוריות: בשר טרי שנשחט בישראל ־ 40%, בשר מצונן מיבוא ־ 14% ובשר קפוא מיבוא ־ 46% (שני האחרונים מגיעים לישראל לאחר שחיטה בחו"ל).
לבשר הטרי שנשחט בישראל שלושה מקורות: עגלים שיובאו לישראל המגיעים מאירופה ומאוסטרליה ועגלים ופרות מרפת החלב ומיעוטו מגיע ממרעה.
המסקנה העיקרית בדוח היא כי בשני העשורים האחרונים חלה עלייה קבועה ומתמדת בצריכת בשר הבקר בישראל. העלייה הביאה את הישראלים לפסגת הענף.
בשנת 2021 עמדה צריכת הבשר לנפש בישראל על 19.6 ק"ג לשנה, גידול של 50%, ביחס לשנת 2015. בשנת 2021 ,צריכת הבשר לנפש במדינות ה־OECD עמדה על 14.4 ק"ג בשנה, כ־5 ק"ג פחות מהממוצע לנפש בארץ.