גורמים בקואליציה הביעו תמיהה לגבי שתיים מהדרישות של מפלגת רע"מ – שעל פניו הן מרחיקות לכת במיוחד. לפי אותם גורמים ששוחחו עם חדשות 12, ייתכן שרע"ם מציבה את הדרישות הללו כדי לפרק את הקואליציה – כביכול מבלי שהיא תהיה אחראית לכך.
לפי הדיווח מסמך הדרישות של רע"ם עורר הרבה תהיות ושאלות גם בקואליציה וגם בתוך המפלגה עצמה. מרגע שמועצת השורא החליטה על הקפאת הפעילות הפרלמנטרית של המפלגה בכנסת מתקיימים דיונים קדחתניים בתוך רע"ם, שבהם מנסים להבין כיצד ממשיכים מכאן ולאן פני המפלגה מועדות.
הפרשן מוחמד מג'אדלה אומר כי רע"ם מחולקת כעת לשני זרמים: הזרם הראשון, העיקרי, הוא זה שעומד מאחורי רשימת הדרישות שהוגשה לרה"מ נפתלי בנט, שגובשו לכאורה מתוך מטרה לסיים המשבר ולחזור לקואליציה עם רשימת הישגים שאפשר לנופף בה לעיני ציבור הבוחרים; מנגד, הזרם השני בתוך רע"ם טוען שיש לנקוט צעדים מחמירים יותר – שלבסוף יביאו לפרישתה מהקואליציה ולהקדמת הבחירות.
הדרישה המשמעותית ביותר היא לקבל התחייבות מבנט ולפיד שמדינת ישראל תשמור על הסטטוס קוו במסגד אל-אקצא ובמקומות הקדושים בירושלים. רע"ם למעשה דורשת להפסיק תפילות של יהודים ברחבות הסמוכות למסגד אל-אקצא.
מדובר בדרישה שיכולה להביך מאוד את ממשלת בנט. התחייבות כזו עשויה להפוך להצהרה היסטורית שעשויה לשנות את יחסי הכוחות בנושא עליית יהודים להר הבית וכניסתם לשטח מסגד אל-אקצא. כל הצהרה כזו יכולה לשנות את הסטטוס קוו כפי שהוא מתפרש במזרח התיכון.
מדובר בדרישה רחבה וגדולה מאוד, בסוגיה שהיא טעונה מאוד גם בקרב האוכלוסייה היהודית וגם בקרב האוכלוסייה הערבית, ושכל ראש הממשלה בישראל יתקשה מאוד לקבל בה החלטה או אפילו לדון בה. גורמים בקואליציה מנסים כעת להבין עד כמה רע"ם רצינית ועד כמה היא באמת מתכוונת לדרישה הזאת – שעשויה להוביל לפירוק הממשלה.
הדרישה השנייה שמעוררת תהיות בקואליציה היא התחייבות בכתב של רה"מ למתן פתרונות בנוגע לסוגיות של החברה הערבית שתקועות במשרד הפנים, שנמצא בסמכותה של שרת הפנים איילת שקד.
עד הרגע בקואליציה לא מבינים מה המטרה מאחורי דרישה זו:
דבר ראשון – מדוע ההתחייבות צריכה להיות בכתב? עצם הדרישה שבנט יתחייב בכתב על משהו שבסמכותה של שקד, חברת מפלגתו, נראה כמו רצון של רע"ם ליצור סכסוך פנימי במפלגה שגם כך מסוכסכת.
דבר שני – ידוע ששרת הפנים שקד היא אחד הגורמים הכי לא ידידותיים לרע"ם ולדרישותיה בקואליציה, ולכן זה נשמע כמו עוד דרישה שהממשלה לא תוכל ליישם. קשה להאמין ששקד, עם כל הביקורת כלפיה מצד הליכוד והאופוזיציה, תסכים להתקפל לנוכח הדרישות של הרשויות הערביות – כמו חיבור לחשמל, תכנון ובנייה, תקציבי למענקי איזון.