סיפורו של משולש הס החל בשנת 1910 כאשר העיר ניו יורק במטרה להרחיב את השדרה החמישית ובניית הרכבת הפקיעה והרסה 253 בניינים, כולל בניין דירות בן 5 קומות בבעלות דיוויד הס. איש העסקים ומשפחתו נאבקו בהחלטה, אך עד 1913, הם מיצו את כל האפשרויות המשפטיות ונאלצו לראות את רכושם נהרס. עם זאת, ב-1928, תוך כדי בדיקת ניירות רכוש, גילו יורשיו של הס כי העירייה פספסה בהליך ההפקעה פיסת קרקע זעיה זעיר בחלקה 55, והגישו עליה במהירות הודעת החזקה. כך נוצר משולש הס, פיסת הנדל"ן הקטנה ביותר בניו יורק.
בגודל של 0.0000797113 דונם בלבד, משולש הס קצת יותר גדול ממשולש גדול של פיצה. זה גם היה בלתי נראה לעין בלתי מזוינת, אלמלא הפסיפס בשחור-לבן המקשט אותו, שכתוב עליו "רכוש אחוזת הס, שמעולם לא הוקדש למטרות ציבוריות".
זמן קצר לאחר שנתבעה משפטית על ידי אחוזת הס, עירית ניו יורק ביקשה מהמשפחה לתרום את החלקה הקטנה לציבור, אך משפחת הס התנגדה והחליטה להחזיק בה כסמל להתנגדות והתרסה.
ב-1938 נמכר משולש הס לחנות הסמוכה וילג' סיגרים, תמורת 1,000 דולר. זה אולי לא נשמע כמו הרבה, אבל בהתחשב בגודל העלילה, ובאינפלציה, פיסת הרכוש הקטנה תהיה שווה בערך 17,000 דולר בכסף של היום. זה 68,000 דולר למ"ר, מה שבעצם הופך את משולש הס לא רק לקטן ביותר, אלא גם לאחד מפיסות הקרקע הפרטית היקרים ביותר בניו יורק.
חלק מהמקורות טוענים שמשולש הס עדיין בבעלות וילג' סיגרים, אך לפי ויקיפדיה, הוא נמכר לישיבה יוניברסיטי, שבהמשך בשנת 1995 מכרה אותו לתאגיד ניו יורקי. כל הבעלים בחרו לשמור את הפסיפס האייקוני על כנו.