דוברות איחוד הצלה – מחוז מרכז: צוותי הרפואה של איחוד הצלה העניקו סיוע ראשוני לילד (בן 11) שלדבריו הוכש ע"י נחש בחצר מוסד חינוכי בנתניה.
משה ברבר חובש איחוד הצלה מסר: לדברי חבריו הוא הוכש ברגלו ע"י נחש בחצר מוסד חינוכי בו הוא לומד. לאחר הסיוע הראשוני שהענקנו לו הוא פונה באמבולנס של איחוד הצלה למרכז הרפואי לניאדו במצב יציב ובהכרה".
כידוע, כמידי שנה עם תחילת האביב והעונה החמה מתעוררים הנחשים משנת החורף, כשהם מלאים בארס. רק בתחילת השבוע הנוכחי הובא ל'מרכז הרפואי לגליל' בנהריה גבר בן 66 מפקיעין, שהוכש ע"י נחש בעת שעבד בגינה.
הגבר סיפר לצוות הרפואי, כי הרג את הנחש, וכאשר הרים אותו, הוכש בפלג גופו העליון. הוא אף הביא את הנחש המת לחדר המיון בתוך קופסה, ועד מהרה התברר, כי מדובר בנחש ארסי מסוג צפע. הגבר, שהגיע במצב קל, קיבל טיפול רפואי וכעבור שעות ספורות שוחרר לביתו.
מנהל המלר"ד (מחלקה לרפואה דחופה – מיון), ד"ר ח'אלד עטאללה, מדגיש כי זו טעות להרים את הנחש או לגעת בו: "בשום אופן לא מומלץ להיות 'גיבור' וללכוד את הנחש", הוא אומר. "מה שכן מומלץ לעשות, זה לצלם אותו ולהעביר את התיעוד לצוות הרפואי, כדי שיקבל פרטים מדויקים ככל האפשר על סוג הנחש".\
ד"ר עטאללה מעניק לצופי האתר כמה טיפים מה עוד ניתן לעשות במקרה של הכשת נחש, עם תחילתה של העונה החמה?
• יש להשכיב מיידית את הנפגע, כדי שיהיה במנוחה, במטרה למנוע את התפשטות הארס.
• בשום אופן לא לבצע חוסם עורקים לאיבר הפגוע, לא למצוץ את הארס ולא לקרר את האזור בו התבצעה ההכשה. כמו כן, אין לתת לנפגע מיץ ממותק או משקה אלכוהולי.
• יש להזעיק מיידית צוות מד"א, כדי שהנפגע יועבר בהקדם האפשרי למרכז רפואי קרוב.