ג'י-היון קוואק התחילה לעבוד כשהייתה בת 19 והבינה מהר מאוד שהיא צריכה לחסוך כסף אם היא מתכוונת לרכוש אי פעם דירת מגורים משלה. למרות שהרוויחה בממוצע 2 מיליון וון בחודש (לאחר מס), הצליחה לשים מספיק בצד מדי חודש כדי לחסוך למעלה מ-100 מיליון וון בארבע השנים האחרונות.
זה הספיק לה כדי לזכות בהגרלה לדירה, מה שאומר שבקרוב היא תקבל מקום מגורים משלה. אבל, כפי שניתן לדמיין, לחסוך כל כך הרבה כסף על משכורת כל כך קטנה לא היה קל. היא נאלצה לקחת את החסכנות שלה לרמה קיצונית, שכללה הוצאה רק 8,400 וון ($6.7) על מזון לחודש.
למקרה שאתם תוהים אם היא רעבה ללחם התשובה היא לא. הודות למערכת קופונים והנחות ששיכללה עם השנים. זה איפשר לה לקבל את מוצרי מזון רבים כמעט בחינם, מה שאיפשר לה לחסוך את רוב משכורתה.
האשה בת ה 24 הופיעה בתוכנית תקשורת מקומית וסיפרה שהיא משתמשת באפליקציות וסקרים שונים כדי לקבל נקודות וקודי קופונים שניתן לנצל על מגוון מוצרים. היא סורקת קבלות על כל הרכישות שהיא עושה ומרוויחה כמה מאות וון בכל פעם. זה נשמע לכם כמו בזבוז זמן, אבל כשאתה מנסה לחסוך כמה שיותר כסף, כל טיפה נחשבת.
אחד הקריטריונים העיקריים לפיהם מוענקים זכויות לבית בדרום קוריאה הוא התנהלות חיסכון של המבקשי. זוהי מערכת ייחודית הפועלת כתמריץ חזק למועמדים להגרלות לחסוך כסף כדי להשיג בית ולשלם עבורו. יש אנשים שלוקח להם שנים רבות לחסוך עד שיכולים להיבחר כמנוי לדירה, אבל Ji- ג'י-היון קוואק הצליחה בארבע שנים בלבד.
הסתמכות על אפליקציות וקודי קופונים בלבד לא הספיקה לאלופת החסכנות כדי לצמצם את ההוצאות שלה למינימום, היא צועדת כשעתיים ביום, ולא מוציאה כלום על תחבורה, שותה רק מי ברז ותה תוצרת בית, אם היא זכתה באחד המבצעים במקרה בבקבוק מים, היא מכרה אותם ברשת וחסכה את הכסף, היא שותה רק מי ברז בחינם.
לאחר שגוללה את סיפורה נוצר ויכוח ער בין הקוראים, התגובה הכללית של הציבור שלה הייתה חיובית, כשאנשים רבים מחאו לה כפיים על היותה כל כך מחושבת ומוכוונת חיסכון, אבל היו גם כאלה שהגיבו שהיא הגזימה בחסכנות קיצונית ו"מותר ליהנות מהחיים קצת יותר".
מה דעתכם ?