פרקליטות המדינה הגישה היום (ראשון) בקשה לבית המשפט המחוזי בירושלים לשנות את ניסוח סעיף 64 שנוגע למועד "פגישת ההנחיה" בכתב האישום בתיקי האלפים, זאת בעקבות המהלומה שספגה בחקירה הנגדית של עד המדינה ומנכ"ל משרד התקשורת לשעבר שלמה פילבר.
פילבר החליט לשנות את גרסתו מהעדות שמסר במשטרה בנוגע לתנועת היד של נתניהו באותה "פגישת הנחיה", זמן קצר לאחר שנכנס לתפקידו כמנכ"ל המשרד.
לדבריו, לפני שחתם על הסכם עד מדינה הוא הבין את תנועת היד של נתניהו כסימון לכך שהוא לא חייב כלום לשום גורם בשוק התקשורת. אלא שברגע שהחוקרים הציגו לו הררי ראיות – הוא החל להבין את תנועת היד בצורה אחרת, בהתאם לממצאי החקירה.
בסעיף 64 לכתב האישום נכתב: "במועד לא ידוע, זמן קצר מאוד לאחר אישור מינויו של פילבר, ובמסגרת יחסי ה'תן וקח' שהתקיימו בין הנאשמים נתניהו ובני הזוג אלוביץ', זימן הנאשם נתניהו את פילבר לפגישה בלשכתו. בפגישה זאת, מסר הנאשם נתניהו לפילבר שהנאשם אלוביץ' התלונן בפניו על אופן טיפולו של משרד התקשורת בנוגע לעסקיו, והנחה את פילבר לפעול במסגרת תפקידו כמנכ"ל המשרד באופן שייטיב עם הנאשם אלוביץ'".
הפרקליטות ביקשה לתקן את הסעיף, כך שייכתב בו כי "במועד לא ידוע, לאחר שהחליט הנאשם נתניהו על מינויו של פילבר, כאמור בסעיף 62, ובמסגרת יחסי ה'תן וקח'…", ויתר חלקיו של סעיף זה ייוותרו על כנם. תיקון זה, נכתב בבקשה, נדרש נוכח בחינה כוללת של המסד הראייתי ביחס למועד שבו התקיימה פגישת ההנחיה ובהמשך לעדותו של העד פילבר מיום רביעי, ומבקשת לקבל את הבקשה מטעמים של הגעה לחקר האמת.
מהפרקליטות נמסר כי "האמור בכתב האישום לגבי תוכן הפגישה אשר כונתה 'פגישת ההנחיה' בעינו עומד, אף שנדרש לדייק את מועד התקיימותה, ומכאן הבקשה".
אם יאשרו השופטים את התיקון, יהיה זה התיקון השלישי של כתב האישום.