סקר מנדטים של רדיו 103fm שמתפרסם הבוקר (ראשון) מגלה שאם היינו הולכים כעת לבחירות – מרצ הייתה זו המשלמת את המחיר הפוליטי הכבד ביותר, והיא זו העלולה למצוא עצמה מתחת לאחוז החסימה, הסקר נערך בצל המשבר בקואליציה בעקבות מכתב הפרישה של ח"כ זועבי שהשיב לקדמת הבמה את תרחיש הבחירות.
עם זאת, במבט על התמונה הכוללת, אין שינוי מכל מערכות הבחירות הקודמות, ואף אחד ממנהיגי המפלגות לא אוחז ברוב הדרוש להקמת קואליציה.
על פי ממצאי הסקר, גוש נתניהו מגיע ל-60 מנדטים, כאשר לליכוד 36 מושבים, ולצידו 'הציונות הדתית' של בצלאל סמוטריץ' ואיתמר בן גביר עם 9, 'ש"ס' עם 8 ו'יהדות התורה' עם 7 מנדטים. בצד השני של המפה הפוליטית, מוביל את גוש מתנגדי נתניהו יאיר לפיד עם 18 מנדטים (נתון נמוך בהשוואה לסקרים קודמים), ואחריו 'העבודה' ו'כחול לבן' עם 8 מנדטים כל אחת, 'ימינה' עם 6, 'ישראל ביתנו' עם 5, ו'תקווה חדשה' ו'רע"ם' עם 4 מנדטים כל אחת. סך כל המפלגות האלה, המרכיבות את הקואליציה כיום, עומד על 53 מנדטים. 'הרשימה המשותפת', שלא משתייכת לאף אחד מהגושים, זוכה בסקר ל-7 מנדטים.
הביקורת על המהלך של ח"כ זועבי פוגעת פגיעה אנושה במעמדה של מפלגת מרצ, שכאמור, לא עוברת בסקר שלנו את אחוז החסימה, ועלולה למצוא עצמה מחוץ לכנסת הבאה. לרשימה 2.5 אחוזי תמיכה בלבד.
נתון נוסף שמתפרסם בסקר 103fm – תרחיש שבו בן גביר רץ בבחירות הבאות עם רשימתו, 'עוצמה יהודית', באופן עצמאי ונפרד מ'הציונות הדתית' של סמוטריץ' – ועל פי התוצאות נראה כי פיצול כזה שווה לשניים מנדט נוסף.
כידוע, בחודשים האחרונים זוכה בן גביר לתמיכה גוברת בקרב הציבור – בין השאר בשל עמדותיו הניציות אל מול גל הטרור הנוכחי.
כך, למעשה, כל אחת מהרשימות זוכה ל-5 מושבים בכנסת הבאה, ובסך הכול – 10 מנדטים לחוד, במקום 9 בריצה משותפת. עם זאת, המנדט הנוסף לא עומד לזכות גוש הימין, שנותר על 60 מנדטים: 'הליכוד' זוכה בתרחיש זה ל־35 מושבים (במקום 36), ו'יהדות התורה' ל-6 (במקום 7). מנגד, 'יש עתיד' מקבלת 19 מנדטים (במקום 18).
בשלב זה, אם כך, עדיין לא ברור האם (או מתי) תתרגש עלינו מערכת בחירות נוספת. מה שאפשר להסיק, נכון לרגע זה, הוא שגם היא לא צפויה להביא הכרעה ויציבות.
את הסקר ערך עבור 103fm מנחם לזר, מנהל פאנלס פוליטיקס. הוא נערך אמש (מוצאי שבת) בהשתתפות 508 חברים בפאנל המשיבים של Panel4All לביצוע מחקרים על גבי האינטרנט, המהווים מדגם מייצג של האוכלוסייה הבוגרת במדינת ישראל מגיל 18 ומעלה – יהודים וערבים כאחד. טעות הדגימה המרבית בסקר זה היא 4.4%.