משבר המזון כבר ממשמש על העולם. המלחמה הבהירה לעולם המערבי עד כמה הוא תלוי בתבואה הרוסית. השנה עוד היה קציר, אבל רובו נשאר בתחומי אוקראינה ורוסיה בגלל הסנקציות ואי-היכולת לייצא דרך הים. הזריעה לקראת השנה הבאה תהיה מינימלית ותתרכז יותר בצריכה פנימית עבור החיילים מאשר עבור ייצוא, כך מדווח העיתונאי זאב אברהמי ב'ידיעות אחרונות'.
בדיווח מצויין כי כל המדינות שיכולות להוות אלטרנטיבות לגידול ולייצוא של מוצרים נחוצים (ארצות-הברית, קנדה, אוסטרליה, ברזיל) תלויות לחלוטין בייבוא של דשנים מאוקראינה ומרוסיה.
ההשלכות, עד עתה, הן מינוריות. מחירים קצת יותר גבוהים למוצרי יסוד, קצת מדפים ריקים והגבלות צריכה בגזרת שמן החמניות והקמח, ומדינות אחדות שהחליטו על ייבוש הייצוא מתחומיהן כדי להסדיר כמויות אצלן וכדי לסחור בסחורותיהן עבור מוצרי ייבוא; אבל בסוף השנה העולם כבר יתחיל להרגיש בתוצאות החמורות של הפלישה הרוסית לאוקראינה והשפעותיה על החקלאות ואספקת האוכל הגלובלית.
מדובר במחסור באוכל וברעב חמור של מאות מיליונים בעיקר באסיה, הקריביים, מרכז ומערב אפריקה, כולל תינוקות וילדים רבים.
לפי דוחות של האו"ם מדובר בסופה משולשת (אוכל, אנרגיה וכלכלה) שעלולה לסכן את המצב הגיאו-פוליטי בעולם, בעיקר לאור העובדה שהוא עדיין מתאושש מנזקי הקורונה ומתמודד עם משבר האקלים. כמו במלחמה, הטילים שנופלים בקייב גורמים לנזק היקפי גלובלי. כמו תמיד, אלו שממילא סבלו הכי הרבה, יסבלו יותר מכולם מהמצב החדש.