בסקר שנערך עבור מעריב והג'רוזלם פוסט על ידי על ידי מנחם לזר, מתגלים נתונים דרמטיים.
במפת המפלגות הנוכחית מרצ לא עוברת את אחוז החסימה עם 2.6% הצבעה. שתי מפלגות נוספות נמצאות בקרבה גדולה לרף: תקווה חדשה עם 3.7% ורע"מ עם 3.5%.
עוד עולה מהסקר, כי כרבע בלבד ממצביעי ימינה בבחירות 2021 אומרים שיחזרו להצביע למפלגה גם בבחירות הבאות. כ-20% מהם עדיין מתלבטים והאחרים התפזרו בעיקר למפלגות ימין כמו הליכוד והציונות הדתית.
מצביעי ימינה בבחירות הבאות הם מי שנשארו נאמנים למפלגה בצרוף מצביעים של כחול לבן תקווה חדשה ויש עתיד. רק כשליש ממי שיצביעו לימינה בבחירות הבאות הם דתיים, הרוב הם מסורתיים או חילוניים.
על פי הסקר, רשימה שמאחדת את מפלגות ימינה, תקווה חדשה וישראל ביתנו מקבלת 12 מנדטים, פחות מאשר מקבלות שלושתן בנפרד (15 על פי הסקר הנוכחי). זאת בעיקר בשל זליגת קולות לכחול לבן ויש עתיד.
רשימה מאוחדת של מפלגת העבודה ומרצ מקבלת תשעה מנדטים, שניים יותר מאשר מקבלת העבודה בריצה נפרדת, אבל לכאורה יש בכך מניעה חלקית של אבדן קולות למרצ, שנכון לעכשיו נמצאת מתחת לאחוז החסימה.
פיצול של רשימת הציונות הדתית מחזק לכאורה את כוחה לכדי 11 מנדטים (בהשוואה לתשעה ללא פיצול). איתמר בן גביר מקבל יותר מנדטים מאשר בצלאל סמוטריץ'. עוצמה יהודית בראשות בן גביר מקבלת את קולותיה מרשימת הציונות הדתית אבל גם ממצביעי ליכוד.
בנוסף, התגלה בסקר כי צירופה של איילת שקד לליכוד מחליש לכאורה את המפלגה בשלושה מנדטים ביחס למספר שהיא מקבלת ללא שינוי במפת הרשימות.
לשאלה האם אתה מרוצה או לא מרוצה מתפקודו של נפתלי בנט כראש הממשלה השיבו 65% כי הם אינם מרוצים, בעוד 30% השיבו כי הם מרוצים מתפקודו של רה"מ ו-5% השיבו כי אין להם דעה בנושא. כמו כן, 69% מקרב הנשאלים השיבו כי הם אינם רוצים לראות מפלגה ערבית שותפה פעילה בקואליציה, לעומת 22% שכן רוצים.