צבי סוכות, יו"ר תנועת אמונים ודובר היישוב יצהר לשעבר הגיש תביעה בבית משפט השלום בבאר שבע כנגד משטרת ישראל, לאחר שנשקו האישי הוחרם למשך חודש וחצי והוחזק שלא כדין.
בכתב התביעה, שהוגש בסיוע עו"ד מנשה יאדו מארגון חוננו, תאר סוכות את מסכת הייסורים אותה עבר ע"י המשטרה בניסיון להחזיר את נשקו, ודרש פיצויים על סך 30,000 ש"ח.
בכתב התביעה תואר כי החרמת הנשק נעשתה לאחר הקמת 'מעלה פולה' בנגב. "ביום 9.2.22 עלה התובע יחד עם קבוצה של פעילי ציבור, ביניהם חברי כנסת וראשי ציבור והקימו לצורך מיצג מחאה סמוך לקיבוץ בית קמה יישוב בשם מעלה פולה".
"מדובר היה באירוע דמונסטרטיבי מובהק שבא לבטא מחאה על מצב ההתיישבות בנגב, ועל מצב הנגב בכלל" מבהירים בכתב התביעה.
"בסוף האירוע, ולאחר שהמבנים שהוקמו לצורך האירוע כבר פורקו, דרשו השוטרים מהתובע להגיע לחקירה בתחנת רהט" ממשיך כתב התביעה לתאר.
"במשך כל האירוע הנשק האישי של התובע לא יצא מפונדתו, לא נעשה בו שימוש ולא היו נסיבות שהעלו צורך או חשש לעשיית שימוש בנשק ולא הייתה שום זיקה בין האירוע לבין נושא של שימוש בנשק", הובהר בכתב התביעה.
"בסיום חקירתו, ועל אף העובדה כי הנשק לא זז ממקומו בכל מהלך האירוע, נדרש סוכות להפקיד את נשקו בתחנה" מפרט כתב התביעה.
"התובע נחקר על הסגת גבול לאדמות מדינה, עילת חקירה נטולת תוכן או מממשות, ובתום החקירה נלקח מהתובע נשקו האישי שלא כדין. מכאן ואילך הוחזק הנשק בידי המשטרה עד להחלטה הסופית של כב' השופט סולקין להחזיר לתובע את הנשק שנתפס שלא כדין, והוחזק שלא כדין", נכתב.
סוכות פירט בכתב התביעה את ההשלכות של החרמת נשקו עליו ועל בני משפחתו, לאחר שנותרו ללא הגנה באותם ימים קשים מבחינה ביטחונית.
עוד נכתב בתביעה, כי לנוכח מספר אירועי הטרור שהיו בתקופה בה הוחרם הנשק, נגרם נזק ממשי לתחושת חופש התנועה של סוכות ומשפחתו "לפי יומן הטרור המושתק שבעיתון המקוון הקול היהודי נמנו כ 400 אירועי טרור בתקופה בה הוחרם הנשק. מדובר בכעשרה אירועים ליום, רובם בשטחי יהודה ושומרון".
"החשש לצאת ולהוציא בני משפחה מהבית לדרכים הוא חשש ממשי שחווה כל תושב יו"ש. חשש זה גרם לתובע להימנע מיציאות מסוימות אליהן היה הוא נוסע אילו היה הנשק ברשותו. תחושה יתירה של חוסר ביטחון וחוסר נוחות ליוותה את התובע ברבות מהנסיעות שביצע במהלך אותו חודש בלא הנשק האישי שלו", הודגש בכתב התביעה.
לאור כל הטענות האלו, כתב סוכות כי הוא מבקש מבית המשפט להשית על המשטרה פיצויים בגין נזקים וייצוג משפטי על סך 30,000 ₪. בכתב התביעה הוזכר גם מאבקו של עו"ד נתי רום מארגון חוננו להשבת הנשק של סוכות מידי משטרת רהט, והשעות הרבות של ייצוג משפטי בהן פעל למען השבת הנשק.
עו"ד מנשה יאדו שהגיש עבור סוכות את התביעה מטעם ארגון חוננו מסר "אנחנו נפעל שצבי סוכות יקבל פיצויים על התפיסה בהלתי מוצדקת של הנשק שלו ועל הזלזול של משטרת ישראל בזכויות שלו. המטרה היותר עמוקה של התיק הזה היא להתחיל לייצר סטנדרטים מחייבים מתי כן תופסים נשק ליהודי ומתי לא תופסים נשק ליהודי, ולשנות את האופן הפרוץ בו נעשה הדבר היום".