שיעורי יידיש מתוכננים להכנס בבתי הספר של האזור האוטונומי היהודי ברוסיה
משרד התרבות המקומי הודיע כי בכוונתו להכניס לתוכניות הלימוד בבתי הספר לימוד ההיסטוריה של האזור ומסורות העם היהודי, ההצעה להוספת שיעורים בנושאי תרבות יהודית, יידיש ותולדות האזור האוטונומי היהודי לתכנית החינוכית הועלתה בישיבת ממשלת החבל האוטונומי היהודי לפיתוח מרכיב היסטוריה מקומית. בסביבה החינוכית.
המחוז האוטונומי היהודי הוקם בתקופתו של סטלין. כיום לאחר נפילת בריה"מ מתגוררים במחוז כ1700 יהודים [פחות מאחוז אחד].
אנדרטה לזכר משפחה יהודית שנרצחה בשואה הוקמה בחוות וסלי ליד וולגוגרד
האנדרטה הוקמה לזכרה של פאנה פרייגר, שנהרגה על ידי הנאצים ב-1942, ושני ילדיה הקטנים, ליאון בן החמש וברטה בת השנה. בטקס הפתיחה השתתפו אסירי מחנות ריכוז לשעבר, ילדי בית הספר אור אבנר והרב זלמן איופה מוולוגוגרד – קרא תפילת זיכרון.
שר הקבינט הבריטי מייקל גוב מזכיר השיכון והקהילות ביקר בשכונות החרדיות של לונדון
השר נועד עם מנהיגי הקהילות לדיון בנושאי דיור ותכנון הצרכים של הציבור החרדי. השר גוב הקשיב לצרכי הקהילות כשראשי הקהילות מציגים בפיו את הדאגות וצרכי הקהילות. במפגש השתתפו גם מנהיגים חרדים מקהילות מחוץ ללונדון שסיפרו גם הם על חוויותיהם של המשך חיים יהודיים אורתודוכסים מחוץ ללונדון.
השר ביקש גם במוקד 'הצלה' שם התייחס גם לעצמאות של החינוך החרדי ואמר כי יש "לכבד את "חופש הדת" של בתי ספר יהודיים.
בטשקנט שבאוזבקיסטן נחנכה אנדרטה לכבוד בני העם האוזבקי שקלטו פליטים יהודים ממזרח אירופה בזמן השואה
האנדרטה היא פרי יוזמתו של ד“ר זאב לוין, חוקר מרכז אסיה, וניצבת בפארק הנצחון בטשקנט המנציח את הנצחון על גרמניה הנאצית במלחמת העולם השניה.
מרבית חברי הקהילה היהודית היום באוזבקיסטן (המונה בין 5,000 ל־ 10,000 איש) הם צאצאיהם של אותם פליטים.
על האנדרטה נכתב בעברית, אוזבקית, רוסית ואנגלית: ”בין 1941-1942 , במשך תקופה קשה של מלחמה ומחסור, יותר ממיליון וחצי פליטים ומפונים הובאו אל אוזבקיסטן.
ביניהם היו כמה מאות אלפים של פליטים יהודים שהגיעו לכאן חסרי כל. בזכות הכנסת האורחים של בני העם האוזבקי, שחלקו עמם את פת לחמם, הם מצאו כאן מקלט ומחסה. העם היהודי וישראל זוכרים מחווה זו ומוקירים על כך תודה.
כתב יד מהמאה ה-15 מאיטליה – הקטן ביותר הידוע מסוגו בעברית – עומד למכירה פומבית בירושלים ביום שלישי הקרוב
כתב היד נבנה מחתיכת קלף אחת שנחתכה לעגולים בקוטר 5.5 סנטימטר בלבד. "אנחנו מכירים רק שני כתבי יד עבריים דומים נוספים , ואנחנו יכולים לומר שאף אחד מהם אינו מתקרב לגודלו ולפארו של כתב היד הזה", אמר מייסד בית המכירות הפומביות קדם ומנכ"ל משותף, מירון ערן. "זה הכי ייחודי שראינו אי פעם".
בתוך הדפים יש מחזור – ספר תפילה יהודי לחגי ישראל. עם זאת, מכיוון שהוא זעיר במיוחד, כתב היד מכיל גרסה מקוצרת עם חלקים נבחרים ולא הטקסט המלא. היא מכילה הגדה שלמה לפסח מהמסורת האיטלקית, וכן פיוטים יש לו 98 עמודים בסך הכל.
כתב היד, שנשמר בעבר על ידי אספן פרטי במשך 40 שנה, מוחזק כיום בידי ארכיון האוניברסיטה, בית מכירות פומביות בקונטיקט, ממנו יוטס לירושלים למכירה פומבית שלו.