מחירי הדיור לא מפסיקים לזנק ולאזרחים לא נותר הרבה לעשות מלבד מחאות ציבוריות רחבות – כדוגמת מחאת האוהלים המפורסמת שמעתה בשנת 2011. לפי הפרסום בידיעות אחרונות', המחאה המקורית צפויה לחזור.
הקמת האוהלים החלה בפרדס־חנה, אחר כך בבאר־שבע, חולון, ראש־העין ועוד, ואט אט נוצרו עוד התארגנויות בתל־אביב, רמת־גן, חדרה, הרצליה, ירושלים, אילת וערים נוספות. הערב יחזרו האוהלים לשדרות רוטשילד בתל־אביב.
בפעם הקודמת המחאה סחפה המונים ועוררה תקווה כשממשלת ישראל הודיעה על שורת צעדים לפתרון מצוקת הדיור ויוקר המחיה, אבל לבסוף ההבטחות לא קוימו ומחירי הדיור המשיכו לעלות. הפעם, כך מקווים המארגנים, התוצאה תהיה אחרת.
"יש לנו דרישות מסודרות ולא נעצור עד שיהיה פה שינוי", אומר יותם הרפז (23), ממארגני מאהל המחאה, שהיה נער במחאה של 2011 והגיע עם הוריו להפגנות, "אלה לא רק הזעקות שלי, אלא של אמהות שצריכות לבחור בין אוכל לסימילאק, משפחות שנזרקות מהבתים שלהן, נמאס".
"הדור שלי לא חולם לקנות דירה, אז אנחנו כבר לא מוחים על מחירי הדיור אלא על מחירי השכירות שקפצו בצורה לא הגיונית ואי־אפשר להישאר אדישים״ הוסיף יותם.
בר לונין (25) גם היא ממארגני המחאה בתל־אביב, הוסיפה שלא מדובר במחאה פוליטית. ״זה לא קשור לימין או שמאל, אנחנו כאן כדי לומר לכל חברי הכנסת שלנו שהגיע הזמן לעבוד עבורנו. ימנים, שמאלנים, חילונים, חרדים, ערבים, דרוזים – כולם צריכים מקום לגור בו".
בימים הקרובים יוקמו מאהלי מחאה בערים נוספות, ובמוצאי שבת ה־2.7 מתוכננת הפגנה גדולה בכיכר הבימה בתל־אביב.