אחרי הודעתו של רה"מ בנט כי החליט יחד עם שר החוץ החוץ להעלות הצעה לפיזור הכנסת, נשאלת השאילה האם ישנה היתכנות למנוע את הבחירות ולהקים ממשלה חלופית בכנסת הזו.
עפ"י הדיווח הבוקר של הפרשן הפוליטי יובל קרני ב'ידיעות אחרונות' "הסיכוי לא גבוה, אבל זה כבר קרה בעבר", ב-8 במאי 2012 הדהימו נתניהו ויו"ר 'קדימה' שאול מופז את המערכת הפוליטית כשהקימו ממשלת אחדות רגע לפני שהכנסת הייתה אמורה לאשר סופית את פיזורה.
בכירים בליכוד טענו בימים האחרונים כי נתניהו היה מעדיף להקים ממשלה חלופית כדי לא להסתכן בעוד כישלון, כפי שקרה בארבע מערכות הבחירות האחרונות וכפי שנראה אף הבוקר בסקר המתפרסם ברדיו .103 לפיו אין לגוש הימין את מספר המנדטים המיוחל.
את המהלך המדובר ניתן יהיה לעשות זאת זאת בכל רגע עד שההצעה לפיזור הכנסת תעבור בקריאה שלישית.
ממשלה חלופית בראשות נתניהו יכולה לקום בכמה תנאים: החלטה של 'כחול לבן 'להצטרף לנתניהו, למרות שגנץ כבר טען כי לא יתמוך בכך במיוחד על רקע ניסיון הרוטציה העגום שלו עם נתניהו. אפשרות שניה היא הקמת ממשלה חלופית עם ח"כים משתי מפלגות הימין בקואליציה, שמצבן האלקטוראלי אינו מזהיר: 'ימינה' ו'תקווה חדשה'. בנט וסער אמנם מתנגדים, אבל ח"כים בשתי המפלגות – כגון ניר אורבך ואביר קארה – וגם ממפלגות אחרות, כמו מיכאל ביטון שיבינו כי עתידם הפוליטי לוטה בערפל, שלא לומר קרוב לסיום, יכולים לתמוך בהקמת ממשלה כזאת ולהסביר את המהלך הזה כמי שחזרו לשורות הימין.
במערכת הפוליטית מעריכים, כי למהלך כזה קיים סיכוי קטן עד קלוש מאחר ונתניהו צריך לפחות שישה ח"כים שיתמכו בממשלה כזו כדי להשלים רוב של 61 קולות בכנסת, כך לפי קרני.