נשיא ארצות הברית, ג'ו ביידן פרסם טור דעה ב'וושינגטון פוסט' לקראת ביקורו השבוע במזרח התיכון ובישראל, שיחל ביום שלישי ויסתיים ביום שבת.
"בשבוע הבא אסע למזרח התיכון כדי להתחיל פרק חדש ומבטיח יותר במעורבותה של אמריקה שם. ביקור זה מגיע בזמן חיוני לאזור, והוא יקדם אינטרסים אמריקאים חשובים", כתב הנשיא האמריקני.
לדבריו, "מזרח תיכון בטוח ומשולב יותר מועיל לאמריקאים במובנים רבים. אזור שמתחבר באמצעות דיפלומטיה ושיתוף פעולה – במקום להתפרק באמצעות סכסוך – פחות סביר שיוליד קיצוניות אלימה המאיימת על ארצות הברית או מלחמות חדשות שעלולות להטיל עומס חדש על כוחות הצבא האמריקאי ובני משפחותיהם".
"הימנעות מתרחיש זה היא בעלת חשיבות עליונה עבורי. אני אעסוק בדיפלומטיה באינטנסיביות – כולל באמצעות פגישות פנים אל פנים – כדי להשיג את המטרות שלנו", ציין.
בטורו התייחס ביידן אף לחזרה האפשרית להסכם הגרעין: "לאחר שקודמי התנער מהסכם הגרעין, איראן העבירה חוק שמאיץ את תוכנית הגרעין שלה. ואז, כשהממשל האמריקני האחרון ביקש לגנות את איראן על פעולה זו במועצת הביטחון של האו"ם, ארה"ב מצאה את עצמה מבודדת ובודדה".
עוד הוסיף: "התאחדנו עם בעלות ברית ושותפים באירופה וברחבי העולם כדי להפוך את הבידוד שלנו. כעת טהרן תישאר מבודדת עד שתחזור להסכם הגרעין שקודמי נטש בלי שום תוכנית למה שעשוי להחליף אותו. בחודש שעבר הצטרפו אלינו יותר מ-30 מדינות כדי לגנות את חוסר שיתוף הפעולה של איראן עם הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית בנוגע לפעילות הגרעינית שעברה. הממשל שלי ימשיך להגביר את הלחץ הדיפלומטי והכלכלי עד שאיראן תהיה מוכנה לחזור לעמוד בהסכם הגרעין של 2015, כפי שאני נשאר מוכן לעשות".
על ישראל כתב ביידן: "בישראל עזרנו לסיים מלחמה בעזה – שבקלות יכלה להימשך חודשים – תוך 11 ימים בלבד. עבדנו עם ישראל, מצרים, קטאר וירדן כדי לשמור על השלום מבלי לאפשר לטרוריסטים להתחמש מחדש. גם בנינו מחדש את קשרי ארה"ב עם הפלסטינים. בעבודה עם הקונגרס, הממשל שלי החזיר תמיכה של כ-500 מיליון דולר לפלסטינים, תוך העברת חבילת התמיכה הגדולה ביותר לישראל – למעלה מ-4 מיליארד דולר – בהיסטוריה. והשבוע שוחח ראש ממשלה ישראלי עם נשיא הרשות הפלסטינית לראשונה מזה חמש שנים".
על ביקורו המתוכנן בסעודיה שעורר ביקורת בקרב הציבור האמריקני – כתב הנשיא: "אני יודע שיש רבים שלא מסכימים עם ההחלטה שלי לנסוע לסעודיה. עמדותי לגבי זכויות אדם ברורות ארוכות בשנים, וחירויות בסיסיות תמיד עומדות על הפרק כשאני נוסע לחו"ל. בדיוק כפי שיהיו בישראל ובגדה המערבית.
כנשיא, תפקידי לשמור על המדינה שלנו חזקה ובטוחה. עלינו להתמודד עם התוקפנות של רוסיה, לשים את עצמנו בעמדה הטובה ביותר כדי להתחרות על סין ולפעול ליציבות רבה יותר באזור תוצאתי בעולם. כדי לעשות את הדברים האלה, עלינו ליצור קשר ישיר עם מדינות שיכולות להשפיע על התוצאות הללו. ערב הסעודית היא אחת מהן".
לסיום כתב: "ביום שישי אהיה גם הנשיא הראשון שיטוס מישראל לג'דה, שבמערב ערב הסעודית. המסע הזה יהיה סמל קטן להידוק היחסים והצעדים לקראת נורמליזציה בין ישראל לעולם הערבי, שהממשל שלי פועל להעמיק ולהרחיב.
בג'דה יתכנסו מנהיגים מכל האזור, ויצביעו על האפשרות של מזרח תיכון יציב ומשולב יותר, כאשר ארצות הברית ממלאת תפקיד מנהיגותי חיוני", סיים הנשיא את טורו.