מטוסו של נשיא ארה"ב ג'ו ביידן נחת בנמל התעופה בן גוריון וביקורו נפתח בטקס מיוחד.
ביידן התקבל במשמר כבוד של צה"ל על ידי נשיא המדינה יצחק הרצוג, ראש הממשלה יאיר לפיד וראש הממשלה החליפי נפתלי בנט.
נשיא המדינה הרצוג אמר לביידן: "אדוני הנשיא, ברוך הבא לישראל, אחינו יוסף. עם ישראל מקבל אותך בברכה לארץ הקודש, בזרועות פתוחות ובלב שמח, בדיוק כפי שיוסף, בנו של יעקב אבינו, חיפש את אחיו. כאן, אדוני הנשיא, אתה באמת בן בית".
"כמו יוסף התנכ"י, אתה איש חזון ומנהיג, אשר חש מחויבות לקדם את ארצות הברית, את המזרח התיכון, את העולם כולו, ואת מדינת ישראל. ביקור היסטורי זה משקף את השותפות העמוקה בין עמינו: שותפות הנובעת ממחויבותנו המשותפת לדמוקרטיה, לצדק, לחירות, לסובלנות, לביטחון ולשלום", הוסיף הרצוג.
"מדינת ישראל, אליה הגעת כעת, היא מדינה מוצלחת וחדשנית, אשר תורמת לתיקון עולם באמצעות המדע והרפואה, טכנולוגיית מזון ומים, חדשנות בתחום האקלים והרבה מעבר לכך".
ראש הממשלה יאיר לפיד אמר, "זהו ביקור היסטורי, וגם ביקור מאוד אישי. היסטורי מפני שהוא מבטא את הקשר הבלתי ניתן לשבירה בין שתי המדינות שלנו. את המחויבות שלנו לערכים משותפים. לדמוקרטיה, לחופש, ולזכותו של העם היהודי למדינה משלו".
"זהו ביקור אישי, מפני שהיחסים שלך עם ישראל היו תמיד אישיים. פעם הגדרת את עצמך כציוני. אמרת שאין צורך להיות יהודי כדי להיות ציוני. צדקת, ובמקרה שלך: ציוני גדול ואחד החברים הטובים ביותר שהיו לישראל מעודה. לא היית פה כבר כמה שנים, אז בימים הקרובים אתה תראה איך ישראל גדלה והתפתחה. אתה תראה את עוצמתו ותחכומו של צה"ל, את היצירתיות של אומת הסטרט-אפ ואת הגיוון של החברה הישראלית".
לפיד ציין כי "ישראל היא מדינה שמחברת את העבר, את ההווה ואת העתיד. המטוס שלך עבר לפני כמה דקות מעל המקום בו המלך שאול חיפש את אתונות אביו, מעל גגו של המלך דוד, ומעל עץ התמר שתחתיו ישבה דבורה הנביאה. הוא עבר גם מעל תעשיות ההיי-טק המובילות, מעל חקלאות שעוזרת לשפר את ביטחון המזון ברחבי העולם, ומעל אוניברסיטאות ומכוני מחקר שבהם מדענים ישראליים, חלקם חתני פרס נובל, מובילים מחקרים פורצי דרך".
ביידן אמר בטקס, "זה כבוד לעמוד שוב בין ידידים ולבקר במדינת ישראל. ניקסון היה נשיא הראשון שביקר בישראל ב-1974. הביקור הראשון שלי היה כסנאטור צעיר, כמה שבועות לפני מלחמת יום הכיפורים. זכיתי לבלות זמן עם גולדה מאיר. אני רוצה לחזור על האמירה שלי: אתה לא צריך להיות יהודי כדי להיות ציוני".
הוא הוסיף, "זה הביקור העשירי שלי. כל הזדמנות לחזור לישראל למקום שבו נטועים השורשים העמוקים של העם היהודי היא מבורכת. הקשר בין העם האמריקני ליהודי מתחזק והולך. אנחנו חולקים את אותם ערכים ומטרות. כנשיא, אני גאה לומר שהקשר שלנו עם מדינת ישראל חזק ועמוק מתמיד. בביקור הזה אנחנו מחזקים אעוד יותר את המחוייבות הביטחונית כולל שותפות במערכות הנשק החדשניות ביותר. אנחנו נעמיק את הקשרים שלנו במדע וחדשנות ונתמודד יחד עם האתגרים הגלובליים. העמקת הקשר חשובה מאוד ליציבות של האזור כולו".